Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Правоохоронні органи втримали криміногенну ситуацію і рівень злочинності зараз значно нижче, ніж був до 24 лютого 2022 року», – Ігор Клименко
Опубліковано 04 жовтня 2023 року о 11:25

Про це Міністр внутрішніх справ України заявив в інтерв'ю виданню «Українська правда».

«правоохоронні органи втримали криміногенну ситуацію і рівень злочинності зараз значно нижче, ніж був до 24 лютого 2022 року», – ігор клименко

Ігор Клименко розповів, що системні дії, починаючи з першого дня війни, допомогли контролювати ситуацію.

«Столицю України, як і всі інші міста, розбили по квадратах. У Києві їх було спочатку 80, потім 100. Ми контролювали повністю ситуацію, в тому числі, щоб не допустити мародерства. Ми одразу взяли під охорону і магазини, і аптеки, і почали працювати з керівниками ЖЕКів або ОСББ. Наші оперативні групи знаходилися в підвалах будинків. Тому по сьогодні нам вдається ситуацію криміногенну утримувати».

Глава МВС зазначив, що частина зі злочинних угрупувань виїхала за кордон з початку повномасштабного вторгнення, утім, українська сторона разом з європейськими колегами обмінюється інформацією щодо їхнього перебування і по їхніх діях. 

«Ми збільшили кількість патрулів. І хочу сказати, що поліцейські стомлені стояти на вулицях. Якщо поліцейський раніше мав добу відпрацювати і дві доби, як мінімум, відпочивати, сьогодні режим набагато жорсткіший. При настанні холодів і, не дай Бог, якщо ми можемо мати перебої з електроенергією, ми фактично 100% персоналу виводимо на вулиці. Це стосується і Національної гвардії, і Державної служби з надзвичайних ситуацій, і звичайно поліції», – заявив Ігор Клименко.

Відповідаючи на запитання журналіста щодо доцільності комендантської години в тилових регіонах країни Міністр внутрішніх справ наголосив, що від цього теж залежить рівень криміногенної ситуації:

«У тилових регіонах має бути дисципліна. У цей час, наприклад, чотири, п'ять чи шість годин – в кожній області є своя комендантська година – ми чітко знаємо, що якщо якась людина знаходиться на вулиці, у нас є законні підстави її перевірити. Щоб ви розуміли, в цей час злочинності практично немає, вона мінімізована».

Повне інтерв'ю Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка виданню «Українська правда» читайте за посиланням.



Департамент комунікації МВС України



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux