Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Представники міграційної поліції, Держпраці та центру зайнятості проводять інформаційну кампанію для роботодавців та найманих працівників
Опубліковано 23 вересня 2022 року о 13:20

Протягом тижня працівники Управління міграційної поліції Полтавщини, Управління Держпраці та районних філій Полтавського обласного центру зайнятості ведуть онлайн та офлайн консультації з роботодавцями та робітниками сільськогосподарської сфери. Обговорюють питання належного оформлення трудових відносин та запобігання випадкам використання примусової праці.

Як зауважила офіцерка міграційної поліції Тетяна Іщенко, від початку повномасштабної війни росії проти України питання забезпечення законного працевлаштування внутрішньо переміщених осіб набуло значної актуальності. Через інтенсивну міграцію людей працездатного віку, змушених через бойові дії шукати безпечний прихисток в інших регіонах та навіть країнах, зросли ризики їх втягнення у трудову експлуатацію. 

Для того, щоб максимально усунути можливі загрози, фахівці у сфері протидії торгівлі людьми проводять масштабні інформаційні кампанії для населення (як у дистанційному форматі, так і шляхом живого спілкування), що супроводжуються поширенням пам’яток з корисними контактами, маркерами безпеки та порадами. Їх мета – дати людям знання, які допоможуть вчасно розпізнати ознаки примусової праці та уникнути небезпеки.

Корисні посилання на інформаційні ресурси Держпраці:

«Примусова праця: як розпізнати та уникнути» https://pratsia.in.ua/forced_labour.php 

зміни трудового законодавства під час воєнного стану https://cutt.ly/tZOfZvZ 

До кого звернутися по допомогу, якщо запропонована робота викликає сумніви або ви стали жертвою примусової праці:

1547 – Урядова гаряча лінія з протидії торгівлі людьми

116 123 (з мобільного) або 0 800 500 335 (з мобільного чи стаціонарного) — Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації (Ла Страда Україна)

527 (з мобільного) або 0 800 505 501 (з мобільного чи стаціонарного) — Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів


Відділ комунікації поліції Полтавщини



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux