Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині стартував спільний проект Національної поліції України з ПрАТ «Київстар» із пошуку безвісти зниклих дітей
Опубліковано 16 серпня 2018 року о 11:59

Відсьогодні оператор мобільного зв’язку розсилатиме абонентам «Київстар» СМС-повідомлення з даними безвісти зниклих дітей, оголошених у розшук поліцією Полтавської області.

 Про запровадження спільного інноваційного проекту сьогодні говорили на прес-конференції у Головному управлінні поліції області. 


Заступник начальника поліції Полтавщини Денис Захарченко наголосив на практичній доцільності проекту, який без сумніву буде додатковим «інструментом» у пошуку дітей. Підполковник поліції висловив надію, що технічна підтримка Київстар дозволить покращити результативність пошукових заходів і скоротити їх час.

Схвально ставиться до новації і заступник начальника управління карного розшуку Главку Роман Іващенко, який підкреслив: «Розшук дітей – пріоритетний напрям для поліції. Після надходження повідомлення про зникнення дитини ми вдаємося до максимального комплексу пошукових заходів і процесуальних дій для встановлення місця її перебування".


Довідка відділу ювенальної превенції поліції області. 
Із початку 2018 року до відділів та відділень Головного управління Національної поліції в Полтавській області надійшли 254 повідомлення про безвісти зниклих дітей (минулого року таких повідомлень було 395). Із зазначеної кількості зниклих, 235 дітей були розшукані упродовж доби після звернення до поліції (2017 – 352 дитини). 
На даний час на території Полтавської області всі діти розшукані та повернуті батькам або особам, що їх замінюють. 

Як зазначив менеджер по зв’язках з громадськістю Київстар Володимир Буга, завдання цього проекту – залучити якомога більше абонентів зв’язку, які перебувають в радіусі 1-3 км від місця пошуку дитини. «Ми не можемо бути певними, що саме завдяки цьому сервісу буде знайдена дитина, але цей механізм дозволить збільшити шанси її успішного пошуку». 


Володимир Буга анонсував, що до кінця року ПрАТ «Київстар» планує охопити всі регіони України.

Як пояснила керівник відділу ювенальної превенції поліції Полтавщини Ірина Карюк, короткі повідомлення з особистими даними розшукуваної дитини формуватимуться поліцією після відібрання згоди у її батьків про розголошення персональних даних. 

Алгоритм роботи цієї системи має наступний вигляд:
1 крок – після надходження дзвінка на лінію 102 або звернення до підрозділу поліції у батьків (або інших осіб, які їх замінюють) відбирається заява про загублену дитину
2 крок – поліція вносить до Інформаційного Сервісу персональні дані про дитину та останнє місце її перебування
3 крок – за згодою батьків (опікунів або особи, що їх замінюють) отримана інформація надсилається до ПрАТ «Київстар» для подальшого СМС-оповіщення абонентів. 
4 крок – ПрАТ «Київстар» формує перелік абонентів «Київстар» у зоні приблизного пошуку (від 1 до 3 км) та надсилає зазначеним абонентам короткі текстові повідомлення (SMS). 
*У тексті повідомлень зазначається:
- короткий опис загубленої дитини
- посилання на веб-сторінку у соціальній мережі «Facebook» «Розшук дітей ГУНП в Полтавській області» з фото та коротким номером для отримання додаткової інформації.


Головне управління поліції може відмінити оповіщення, якщо воно стало неактуальним на певному етапі. 


Якщо дитину знайдено, модератор сторінки відділу ювенальної поліції Полтавщини у Facebook «Розшук дітей ГУНП в Полтавській області» оновлює відповідний пост.

Відділ комунікації поліції Полтавщини


 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux