Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Від початку року на Полтавщині поліція вручила домашнім кривдникам понад 300 заборонних приписів
Опубліковано 14 листопада 2019 року о 12:50

Про домашнє насильство і правові інструменти протидії цьому явищу говорили сьогодні в Главку поліції області. Сьогодні за «круглим столом» зібралися представники поліції, прокуратури, профільних служб Облдержадміністрації та органів місцевого самоврядування міста, а також представник вторинної правової допомоги, освітяни і медики. 

Очільниця дільничних офіцерів поліції області Жанна Ахіджанян зазначила, що  на профілактичному обліку поліції перебуває понад 1200 кривдників, 69 з яких жінки. Заборонні приписи отримали понад 300 домашніх «тиранів».

За інформацією полковника поліції, з-приводу фактів домашнього насильства склали понад 1600 адміністративних протоколів та зареєстрували понад 30 кримінальних проваджень. 10 «домашніх насильників» отримали підозри про скоєння кримінального правопорушення та 7 обвинувальних актів скерували на розгляд судів.

Очільниця дільничних зауважила, що в питанні забезпечення захисту жертви домашнього насильства важливими складовими є вчасне реагування та адекватна до ситуації реакція відповідних органів. Саме з цією метою Національна поліція запровадила мобільні групи реагування на факти домашнього насильства. 

Така група у Полтаві з’явилася на початку липня цього року. Відтоді працівники мобільної групи опрацювали близько півтисячі викликів, склали відносно кривдників 53 адміністративні матеріали.

Під час зустрічі розглянули й проблеми, що ускладнюють роботу поліції і фахівців при реагуванні на виклики. Зокрема, дільничний офіцер поліції Роман Дорош, який входить до складу мобільної групи, вважає найбільшою прогалиною – відсутність можливості ізолювати «насильника», від дій якого потерпає родина. 

За його інформацією у Полтаві лише за період роботи мобільної групи поліція винесли 56 термінових заборонних приписів. З-поміж них 52-м кривдникам заборонили вхід і перебування в місці проживання жертви, 55-м – спілкуватися з нею, а 49-х зобов’язали залишити місце проживання.

У підсумку обговорили варіанти розв’язання проблемних питань і налагодження ефективної комунікації між органами і службами.

Відділ комунікації поліції Полтавщини
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux