Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Запорукою успіху в боротьбі з сімейним насильством – є взаємодія усіх служб та налагодження єдиного механізму співпраці», - Андрій Замахін
Опубліковано 26 квітня 2018 року о 15:55

Проблему насильства в сім’ї, шляхи  його подолання було обговорено в ГУНП на  спільній прес-конференції з представниками БО «Світло надії». 


 «Головна мета поліції  у боротьбі з насильством у сім’ях – удосконалити інструмент попередження, виявлення та протидії  цьому явищу. Вважаю, що на даний час ми  успішно рухаємось у даному напрямку. А запорукою успіху подолання такого явища у суспільстві – є  взаємодія усіх служб та налагодження єдиного механізму співпраці. Поліція, громадські організації, місцева влада та європейські партнери  вже об’єднали зусилля для забезпечення правопорядку в населених пунктах, захисту потерпілих домашнього насильства та налагодження діалогу з населенням», - розповів Андрій Замахін. 


Основний лейтмотив зустрічі – донести до кожної людини, що у разі виникнення проблеми головне не мовчати, адже більшість сімейно-побутових конфліктів залишаються латентними аж до моменту скоєння злочину. Однак, замовчування може лише ускладнити ситуацію, тому громадяни мають знати, що поліція ні в якому разі не лишиться осторонь людської біди. А  доказом цього є постійна робота та впровадження ряду інноваційних проектів, які сприяють подоланню та виявленню сімейного насилля. 


На прес-конференції йшлося про роботу патрульної поліції у Кременчуці та Полтаві, груп реагування патрульної поліції, які  дбають про безпеку громадян у районах, у тому числі найвіддаленіших куточках області, співпрацю з об’єднаними територіальними громадами, впровадження поліцейських станцій, проекту співпраці з ОСББ «Сусідська варта», а також  канадський проект підтримки поліцейських «PTAP», який впроваджується в Україні.
 На завершення Андрій Замахін наголосив, що роботи у даному напрямку  ще багато, але в тісній співпраці Європейськими партнерами, громадськими та благодійними організаціями ми знайдемо шляхи подолання існуючих проблем задля створення максимально ефективної поліції на території області.

Відділ комунікації поліції Полтавщини
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux