Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Від початку дії заборони на продаж алкоголю на Полтавщині поліція вилучила понад 10 000 літрів спиртного
Опубліковано 23 березня 2022 року о 13:20

За 22 дні заборони на алкоголь поліція провела в населених пунктах області більше ніж 900 профілактичних рейдів. За підсумками перевірок викрито кілька сотень точок кустарного виготовлення, зберігання та підпільного продажу алкогольної продукції та спиртовмісних напоїв.

Євген Рогачов, начальник поліції Полтавщини, повідомив: «Завдяки співпраці поліції з місцевими жителями, які в умовах воєнного стану активно допомагають правоохоронцям виявляти правопорушення, вилучено більше ніж 10 000 літрів різної алкогольної продукції та спиртовмісних напоїв. Зокрема, понад 5,5 тисяч літрів самогону та браги, що були знищені на місці».

Полковник поліції наголосив на принциповій позиції поліції в питанні знищення міцного алкоголю, обґрунтованій рішенням Ради оборони Полтавської області, та закликав поставитися до запроваджених заборон з розумінням.

Євген Рогачов зазначив: «Алкоголь – це подвійне зло для України, яка змушена концентрувати свої сили та засоби на широкомасштабному протистоянні російському агресорові. Насамперед тому, що на людей, які вживають алкоголь, взагалі не можна покластися у вирішенні стратегічно важливих завдань. По-друге, правоохоронцям доводиться витрачати час на врегулювання конфліктів, що виникають на ґрунті вживання алкоголю, тоді як у них чимало інших пріоритетних напрямів, які вимагають значної уваги! Зокрема: підтримання правопорядку, забезпечення безпеки населення, а також виявлення внутрішніх загроз, що можуть вплинути на стан національної безпеки України.

Тож наполегливо раджу громадянам утриматися від вживання алкогольної продукції, оскільки для збереження життя та здоров'я в умовах війни потрібен тверезий погляд та здоровий глузд. А нечистих на руку підприємців попереджаю, що весь вилучений алкоголь підлягатиме знищенню на місці».

Нагадаємо, заходи з посилення контролю за станом дотримання в населених пунктах Полтавщини заборони на продаж алкоголю реалізуються з 1 березня цього року. Уведені правові обмеження обґрунтовані вимогами Законів України «Про введення воєнного стану», «Про правовий режим воєнного стану», визначені наказом Полтавської обласної військової адміністрації «Про заборону продажу алкогольних напоїв та речовин вироблених на спиртовій основі» та рішенням Ради оборони області.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux