Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині міграційна поліція визволила двох людей з трудового невільництва
Опубліковано 26 листопада 2021 року о 17:00

Двох мешканців Кременчуцького району незаконно утримували на території однієї з общин Кременчука. За примусову працю «роботодавці» платили невільникам їжею та лежанкою у гаражі.

57-річного чоловіка та 54-річну жінку, яких протягом року експлуатували в одному з кременчуцьких домогосподарств, звільнили співробітники міграційної поліції Полтавської області спільно з працівниками Слідчого управління та оперативниками Управління карного розшуку, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, із залученням батальйону поліції особливого призначення.

Анатолій Новаковський, начальник регіонального Управління міграційної поліції, уточнив: «Під час оперативно-слідчих заходів ми встановили, що вербуванню піддавалися жителі Полтавської області, які опинилися в складних життєвих обставинах та перебували в уразливому стані. Потім, під впливом психологічного та фізичного тиску їх незаконно утримували та піддавали трудовій експлуатації».

Під час санкціонованих обшуків, проведених у Кременчуці та Кременчуцькому районі, поліція вилучила паспортні та інші документи постраждалих осіб.

Артем Родигін, тимчасовий виконувач обов’язків начальника поліції Полтавщини, повідомив: «Про підозру у торгівлі людьми повідомлено 32-річному кременчуківцю. Слідчі, за погодженням з прокуратурою, вже підготували клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу. Тривають подальші слідчі та оперативно-розшукові дії».

Слідче управління здійснює досудове розслідування за частиною 1 статті 149 Кримінального кодексу України – скоєння злочину, що полягає у вербуванні, переховуванні, передачі або одержанні людини з метою її експлуатації, вчинені з використанням примусу, матеріальної чи іншої залежності потерпілого, його уразливого стану для отримання згоди на його експлуатацію.

Водночас уповноваженими суб’єктами у сфері соціальної політики вирішується питання про встановлення звільненим особам статусу постраждалих від торгівлі людьми, а також надання їм медичної, психологічної, соціальної, правової та іншої необхідної допомоги.

Якщо вам відомі факти про будь-які форми сексуальної експлуатації, використання в порнобізнесі, примусову працю або примусове надання послуг, рабство тощо або ви стали жертвою торгівлі людьми, телефонуйте на гарячу лінію Управління міграційної поліції Полтавщини – 0995294505.

Відділ комунікації поліції Полтавської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux