Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Мешканця Великобагачанського району, який побив 10-річну доньку, притягнуть до кримінальної відповідальності
Опубліковано 15 червня 2018 року о 12:11

Поліція розслідує кримінальне провадження, відкрите відносно 44-річного чоловіка, який жорстоко побив власну малолітню доньку. Правоохоронці спільно зі службою у справах дітей клопотатимуть про позбавлення чоловіка батьківських прав.


10-річна дівчинка розповіла поліцейським як захмелілий батько побив її через те, що вона не розбудила його здоїти корову. 

Керівниця служби у справах дітей Великобагачанського району Надія Онупко зазначила, що до цього випадку нарікань на батька ні до поліції, ні до служби не надходило. Він працює, веде власне домогосподарство, сам виховує дитину. 

Як з’ясувалося вже в процесі збору інформації про родину, батько останні кілька років випивав та іноді застосовував до доньки свої методи покарання, пов’язані переважно з господарськими обов’язками. 

Жорстокість, з якою він покарав дитину за несуттєвий проступок цього разу, приголомшила навіть лікарів. Дівчинку того дня ушпиталили до нейрохірургії обласної дитячої лікарні з численними синцями, забоями та закритою черепно-мозковою травмою. На даний час вона проходить курс відновлення у центрі соціально-психологічної реабілітації. 

Надія Онупко наголосила, що після повного одужання її направлять до одного із літніх оздоровчих таборів Полтавщини. Підготовкою документів наразі займаються відділ ювенальної превенції поліції області та служба у справах дітей.

Начальник ювенальної служби поліції області Ірина Карюк повідомила, що відносно батька відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 166 Кримінального кодексу України (злісне невиконання батьківських обов’язків). 

Окремо розглядатиметься питання про позбавлення «сімейного насильника» батьківських прав. Аналогічна процедура чекає і на матір дівчинки, яка вже кілька років взагалі не цікавиться її життям. 


Як поінформувала Надія Онупко, на даний час родину поставлено на облік. Дівчинка, що опинилася у складних життєвих обставинах, на період вирішення «батьківського питання» та її подальшого влаштування перебуватиме у притулку для дітей.

Відділ комунікації поліції Полтавщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux