Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині слідчі поліції завершили досудове розслідування відносно браконьєра, який вбив вагітну самку лося у Полтавському районі
Опубліковано 22 квітня 2022 року о 10:16

Слідчі поліції, за процесуального керівництва прокуратури, скерували до Новосанжарського районного суду обвинувальний акт відносно 27-річного полтавця, якого звинувачують у незаконному полюванні та в протиправному поводженні зі зброєю.

Нагадаємо, факт незаконного полювання на диких звірів виявили поліцейські офіцери Білицької та Новосанжарської тергромад у лютому 2022 року, неподалік одного із сіл Білицької громади. Правоохоронці зупинили автомобіль, яким перевозили розроблені туші дикого кабана, козулі та лося Європейського, занесеного до Червоної книги України. Як потім з’ясувалося, самка лося була вагітною – в угіддях Кобеляцького мисливсько-рибальського господарства УТМР виявили два її ембріони.

У процесі розслідування слідчі відділення поліції № 3 (смт Нові Санжари) Полтавського райуправління, за процесуального керівництва Новосанжарського відділу Решетилівської окружної прокуратури, встановили, що фігурант не мав дозволу на нарізну вогнепальну зброю та проігнорував ряд заборон Закону України «Про мисливське господарство та полювання», зокрема, щодо порушення строків полювання та порядку його здійснення, що визначаються користувачем мисливських угідь.

Сергій Рекун, заступник начальника поліції Полтавщини, повідомив: «Загальний розмір матеріальної шкоди, завданої незаконним полюванням Кобеляцькому мисливсько-рибальському господарству, за висновком судової економічної експертизи становить понад 330 тисяч гривень. Частину суми обвинувачений вже відшкодував під час досудового розслідування. Він сплатив юридичній особі, визнаній потерпілою стороною у кримінальному провадженні, понад 160 тисяч гривень».

На підставі зібраних доказів чоловікові інкримінують скоєння злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: носіння, зберігання зброї та боєприпасів без передбаченого законом дозволу (частина 1 статті 263) та незаконне полювання (частина 2 статті 248).

Відповідно до чинного кримінального законодавства фігурантові загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Полтавської області
(За матеріалами Полтавського райуправління поліції)

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux