Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Полтаві поліція повідомила про підозру чоловікові, що погрожував пістолетом людям у дворі багатоповерхівки
Опубліковано 17 червня 2020 року о 18:30

До поліції Полтави 16 червня, близько 20-ї години, надійшло повідомлення від місцевих мешканців, що у дворі п'ятиповерхівки, розташованої по вулиці Баленка, житель однієї із квартир здійснив постріли з пістолета та погрожував зброєю місцевим громадянам, які прогулювалися з дітьми. Унаслідок гучних пострілів двоє малолітніх дітей, 8-ми та 10-ти років, отримали слухові та психологічні травми.

На місце події одразу прибули наряди патрульної поліції та слідчо-оперативна група відділення №1 Полтавського відділу поліції. За попередньою версією слідства, місцевий 60-річний чоловік, ймовірно перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, вийшов у двір у камуфляжній одежі з пістолетом в кобурі та почав поводитися агресивно, висловлюючись нецензурною лайкою.

У цей час у дворі відпочивали переважно матері з малолітніми дітьми. Одна із жінок зробила чоловікові зауваження. Це розлютило «хулігана». Він дістав пістолет, почав стріляти в повітря та погрожувати зброєю оточуючим. Люди, які також перебували у дворі, обурилися такою поведінкою мешканця будинку й теж почали робити йому зауваження. Після цього правопорушник повернувся до себе у квартиру. По прибуттю працівників поліції агресивний полтавець зачинився у квартирі та відмовився віддавати зброю, висловлюючись нецензурною лайкою в бік правоохоронців.

Сергій Махно, начальник відділення №1 поліції Полтави, повідомив:
«За даним фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 (Хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України. З метою припинення протиправних дій озброєним чоловіком, що загрожував безпеці громадян, працівники поліції, за процесуального керівництва прокуратури Полтавської області та Полтавської місцевої прокуратури, із залученням спецпідрозділу поліції Полтавщини «КОРД», провели відповідні невідкладні заходи. Вхід до квартири правопорушника було деблоковано. Під час проведення обшуку за місцем мешкання фігуранта поліцейські зброю виявили та вилучили. Чоловіка затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу».

У разі доведення вини чоловіка, йому загрожує від 3-ох до 7-ми років позбавлення волі. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

(за інформацією відділення поліції № 1 м. Полтава)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux