Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Розтратили майже 2,5 мільйони гривень на ремонті захисних споруд у лікарні: поліція Полтавщини розслідує корупційну схему
Опубліковано 18 січня 2024 року о 11:00

Правоохоронці викрили «схему» привласнення бюджетних коштів на поточних ремонтах з облаштування захисних споруд у лікарні однієї з громад Кременчуцького району. Слідчі Слідчого управління поліції Полтавської області, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, підозрюють у причетності до оборудки члена постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, директора комунального підприємства та керівника будівельної компанії-підрядника. Про це повідомив заступник начальника обласної поліції Сергій Рекун.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у змові з депутатом однієї з міських рад очільник лікарні домовився з директором комерційної організації про отримання певного відсотка «комісійних» від вартості укладених договорів за те, що надаватиме будівельній компанії переваги при проведенні тендерів. Загалом «партнери» підписали 5 договорів на суму понад 12 мільйонів гривень, умови яких підрядник виконав частково.

Як зазначив Сергій Рекун, вартість невиконаних робіт за укладеними угодами склала близько 2,5 мільйонів гривень. Цей факт підтверджують висновки спеціалістів Держаудитслужби. 

Полковник поліції прокоментував: 

«Спільникам  вручили підозри у вчиненні низки злочинів. Так, директорам медустанови та будівельної компанії інкримінують службове підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України) та розтрату коштів, вчинену в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Також керівнику лікарні та депутату вручили підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), а їхньому «партнеру» – у наданні службовій особі неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369 КК України). Окрім того, прокурор відділу Полтавської обласної прокуратури повідомив депутату про підозру у вчиненні правочину з коштами незаконного походження (ч. 1 ст. 209)».

Директорам установ обрані запобіжні заходи – тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 241 560 гривень. 

У кримінальному провадженні призначено комплексну будівельно-технічну та економічну експертизу. Тривають заходи щодо перевірки фактів можливої причетності до вчинення кримінальних правопорушень службових осіб органів місцевого самоврядування та депутатів.

Відділ комунікації поліції Полтавської області

(за інформацією Слідчого управління ГУНП)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux