Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі Нацполіції презентували результати роботи з протидії торгівлі людьми представникам провідних міжнародних неурядових організацій
Опубліковано 17 вересня 2024 року о 17:11

З початку року слідчі повідомили про підозру 52 особам у вчиненні кримінальних правопорушень, пов’язаних із торгівлею людьми. 35 обвинувальних актів за вчинення таких кримінальних правопорушень скерували до суду. Крім того, внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення 90 кримінальних правопорушень, пов’язаних із торгівлею людьми.

«З моменту повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України ми спостерігаємо велику кількість внутрішньо переміщених осіб, які мають уразливий стан, втратили близьких, домівки, роботу. Це підвищує ризик експлуатації з боку торговців людьми, які використовують їхню вразливість і ми маємо разом їм протидіяти», — звернувся до представників міжнародних неурядових організацій заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Артем Шевчишен.

Серед присутніх були представники Управління Організації Обʼєднаних Націй з наркотиків та злочинності, Програми підтримки Організації з безпеки та співробітництва в Європі для України, Громадської організації «Ла Страда - Україна», Громадської спілки «Коаліція неурядових організацій з протидії торгівлі людьми», Благодійного фонду «Карітас Київ» та Міжнародної організації з міграції в Україні.

«Комунікація з громадськими організаціями відіграє ключову роль у виявленні, розслідуванні та попередженні злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, адже ви часто працюєте безпосередньо з вразливими категоріями населення. Зокрема — з жертвами торгівлі людьми або групами ризику, такими як внутрішньо переміщені особи, мігранти та біженці. В деяких випадках це дозволяє виявляти потенційні випадки експлуатації раніше, ніж це можуть зробити правоохоронні органи, тому наша співпраця для ефективної боротьби з торгівлею людьми вкрай важлива», — підкреслив Артем Шевчишен.

На завершення учасники окреслили можливі вектори подальшої взаємодії, які полягатимуть в обміні досвідом та актуальною інформацією для ефективного розслідування злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми.

Департамент комунікації 

за матеріалами Головного слідчого управління НПУ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux