Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі поліції Полтавщини завершили досудове розслідування у справі про нелегальне переправлення чоловіків через держкордон України
Опубліковано 23 березня 2023 року о 12:06

Наприкінці лютого цього року слідчі обласного управління поліції Полтавщини скерували до суду обвинувальний акт відносно полтавського підприємця та працівниці туристичного агентства обласного центру, які забезпечили незаконний перетин кордону двом чоловікам, всупереч обмеженням воєнного стану. Фігуранти сфальшували в електронній базі даних інформацію про наявність у їх «клієнтів» права на виїзд за межі України. Про це повідомив заступник начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун.

Сергій Рекун зазначив, що спільникам інкримінують підробку офіційних документів та порушення законодавства у сфері забезпечення призову та мобілізації. Нагадаємо, протиправну схему викрили працівники Слідчого управління поліції області спільно з регіональним управлінням СБУ, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури. 

Заступник начальника обласної поліції уточнив: 

«Досудовим розслідуванням встановлено, що підприємець та працівниця турагентства допомогли двом полтавцям, 44 та 48 років, виїхати до Республіки Польща під виглядом водії автобусів. Для реалізації задуму фігуранти внесли фіктивні відомості до заяви про перетин кордону на електронній платформі відповідної інформаційної системи. Завдяки маніпуляціям спільників, псевдоводіям вдалося залишити країну на власному автомобілі.

Слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 2 статті 332 (Організація незаконного переправлення  кількох осіб через державний кордон України) та ч. 3 ст. 358 (Складання приватним підприємцем завідомо підроблених офіційних документів, які надають певні права, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. 

Довідково. Санкція частини 2 статті 332 КК України передбачає покарання – позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Відділ комунікації поліції Полтавщини



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux