Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Євгеній Єнін та Ігор Клименко визначили пріоритетні завдання поліцейським Полтавщини, які забезпечуватимуть правопорядок на звільнених територіях Харківщини
Опубліковано 14 вересня 2022 року о 10:00

Перший заступник Міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін та Голова Національної поліції України Ігор Клименко зустрілися з працівниками  поліції Полтавської області, які у складі зведеного загону відновлюватимуть правопорядок та безпеку в населених пунктах, звільнених від окупантів у Харківській області.

Євгеній Єнін підкреслив, що попереду у правоохоронців чимало складної роботи, багато людського болю. Перший заступник Міністра наголосив: «Я впевнений, що ми все гідно витримаємо. Від імені Міністра внутрішніх справ хотів би щиро подякувати кожному з вас за роботу, звитягу та професіоналізм. Бажаю всім повернутися здоровими, цілими та неушкодженими, виконавши свої обов’язки».

Своєю чергою Ігор Клименко акцентував на важливих завданнях, які доведеться виконувати поліцейським на деокупованих територіях. Звільнені населені пункти Харківської області потребують поліцейської присутності. Й одна з пріоритетних задач поліції – повернути місцевому населенню, постраждалому від російської агресії, відчуття безпеки. Окрім того, серед основних функцій правоохоронців: документування воєнних злочинів та збір доказової бази, забезпечення правопорядку, надання гуманітарної допомоги, виявлення диверсійних груп та пособників ворога, а також реагування на інші можливі ризики та загрози. Особливу увагу поліцейські приділятимуть розмінуванню та виявленню вибухонебезпечних «пасток», які залишив ворог, швидко тікаючи зі своїх позицій.


 «Наші колеги вже відпрацювали території спільно з Нацгвардією та Збройними силами України. Спецпризначенці працюють в Куп’янську, Балаклії, Ізюмі, Андріївці та в селищі Шевченкове. Найголовніша наша задача – зробити все можливе, щоб кожен мешканець цих територій, кожен громадянин нашої країни відчув, що всі вони знаходяться в безпеці», – сказав  Ігор Клименко.


Наголосивши під час інструктажу поліцейським зведеного загону на неухильному дотриманні заходів безпеки (адже поля, дороги лісосмуги та лісові масиви ще містять багато розтяжок та фугасів), Ігор Клименко озвучив також вимогу щодо сумлінного виконання на звільнених територіях важливих поліцейських функцій. Адже для досягнення ефективного результату має вагоме значення персональний внесок кожного працівника.

Євген Рогачов, очільник поліції Полтавської області, ознайомив керівництво МВС та Нацполу з матеріально-технічним забезпеченням особового складу, який вирушає у відрядження, та запевнив, що поліція Полтавщини на 100% готова до виконання службових обов’язків, пов’язаних із захистом громадян та визволенням території України від російських загарбників.


За зразкове виконання службових обов’язків під час воєнного стану працівникам Головного управління Національної поліції в Полтавській області вручили відзнаки МВС України.

Відділ комунікації поліції Полтавщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux