Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Стрес може стати для вас ефективним ресурсом, якщо з ним правильно взаємодіяти – Олена Демяник, психологиня поліції Полтавщини
Опубліковано 16 липня 2022 року о 11:20

Емоційна саморегуляція та самоконтроль, перетворення стресу на ресурс та ефективна комунікація: на Полтавщині за ініціативи відділу психологічного забезпечення обласної поліції відбулися психотренінги для поліцейських, внутрішньо переміщених осіб, дітей та учасників АТО/ООС.

Як зауважила Олена Демяник, очільниця психологічного підрозділу, необхідність проведення серії навчальних тренінгів зумовлена війною та пов’язаними з нею наслідками для психологічного й фізичного здоров’я людини. Вона наголосила: «Ми ставили за мету навчити учасників тренінгів ефективним прийомам, які допомагають зменшити емоційно-фізичну напругу, покращити настрій та підтримувати ресурсний стан організму".

«Перетворення стресу на ресурс» за допомогою нейрографіки (графічний метод трансформації свого ставлення до проблеми).

Відомчі психологи наголошують, що стрес – неминучий, якщо людина весь час переживає негативні емоції та відчуває страх. Однак, якщо з ним правильно взаємодіяти, стрес може стати потужним поштовхом до дії. Головна психологиня поліції Полтавської області зауважила: «Тільки нам вирішувати, як ставитися до стресу – як до підсилювача чи як до причини своєї недієздатності. Якщо ви налаштовані його подолати, то перший крок у боротьбі зі стресом – визнати його існування у вашому житті. Стрес може стати для вас ефективним ресурсом, якщо з ним правильно взаємодіяти».

Психологи пропонують згадати особисті приклади найбільшої успішності й пригадати, чи було це пов’язано зі стресом? Як не дивно, але у більшості випадків з’ясується (наголошує фахівчиня), що успішному виконанню завдань дійсно передувала стресова ситуація. Це доводить, що стрес можна трансформувати у ресурс.

«Емоційна саморегуляція та самоконтроль» з елементами арт-терапії.

Олена Демяник пояснила вагому роль саморегуляції для людей, яким щодня доводиться переживати стрес. Саморегуляція допомагає уникати проблем, зберігати психологічну рівновагу та приймати зважені рішення за будь-яких обставин. Для того, щоб володіти собою людині потрібно, перш за все, навчитися розуміти природу власних емоцій.

«Ефективна комунікація». Як свідчить практика, уміння спілкуватися – один із ключових чинників успіху в будь-якій сфері сучасного життя. Без ефективного спілкування неможливо побудувати кар'єру, влаштувати особисте життя або поліпшити свої досягнення.

Психологи стверджують, що покращання навичок міжособистісного спілкування може відкрити перед людиною нові можливості. Комунікативна компетентність – надійна основа здорових стосунків між людьми та професійного успіху. Якщо ми вміємо правильно та чітко висловити власну думку, у нас більше шансів досягти взаєморозуміння з іншими.

Відділ комунікації поліції Полтавщини
(фото – відділ психологічного забезпечення ГУНП)

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux