Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Лохвиці під час комендантської години водій намагався підкупити поліцейських, щоб уникнути відповідальності
Опубліковано 14 серпня 2024 року о 14:00

13 серпня близько першої години ночі в місті Лохвиця поліцейські зупинили скутер «Yamaha», яким керував 36-річний місцевий житель. Водій порушив кілька правил дорожнього руху: їхав без мотошолома та номерних знаків. Перевірка документів показала, що він також позбавлений права керувати транспортними засобами. На додачу, водій, після зупинки, на очах у поліцейських почав вживати алкоголь.

Щоб уникнути адміністративної відповідальності за низку вчинених правопорушень, чоловік запропонував поліцейським групи реагування патрульної поліції хабар. Правоохоронці попередили його про незаконність таких дій, проте водій продовжував наполягати на своїй пропозиції.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу відділення № 2 Миргородського райвідділу поліції для документування кримінального правопорушення.

За словами Максима Бодака, т.в.о. начальника Миргородського райвідділу поліції, водій скутера буде притягнутий до адміністративної відповідальності за вчинення чотирьох правопорушень: порушення правил користування мотошоломами (ч. 5 ст. 121 КУпАП), повторне керування протягом року незареєстрованим транспортним засобом (ч. 7 ст. 121 КУпАП), керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами (ч. 4 ст. 126 КУпАП) та вживання алкоголю після зупинки транспортного засобу на вимогу поліцейського, до проведення уповноваженою особою медичного огляду з метою встановлення стану алкогольного сп’яніння (ч. 4 ст. 130 КУпАП).

«Окрім цього, слідчим підрозділом поліції, за процесуального керівництва Лохвицького відділу Миргородської окружної прокуратури, розпочато досудове розслідування за спробу підкупу службової особи», – зазначив Максим Бодак.

Санкція статті 369 (Пропозиція неправомірної вигоди службовій особі за вчинення чи невчинення в інтересах того, хто пропонує, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища) Кримінального кодексу України передбачає штраф від 17 тисяч до 68 тисяч гривень або обмеження чи позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Тривають слідчі дії.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

(За інформацією Миргородського райвідділу поліції)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux