Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У обласному управлінні поліції Полтавщини підбили підсумки діяльності із дотримання прав людини в поліцейській діяльності у 2020 році
Опубліковано 17 грудня 2020 року о 17:10

У Головному управлінні поліції Полтавщини, 17-го грудня, відбулася відеоселекторна нарада за участю старшої інспекторки з контролю за дотриманням прав людини в діяльності поліції Наталії Нечепуренко, регіональної координаторки взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Вірою Яковенко, начальником відділу організації надання безоплатної вторинної допомоги в Полтавській області Людмилою Армеєвою, керівниками різних галузевих служб та територіальних відділів та відділень поліції. 

Учасники обговорили питання дотримання прав людини в поліцейській діяльності у 2020 році на Полтавщині, погодили алгоритм взаємодії щодо покращання стану забезпечення прав людини в діяльності територіальних підрозділів поліції області та домовилися про реалізацію спільних проектів та програм, спрямованих на посилення гарантій прав і свобод людини.

За словами Наталії Нечепуренко, протягом цього року вона здійснила низку моніторингових візитів до підрозділів поліції. Додатково проведені заняття з особовим складом ізоляторів тимчасового тримання, під час яких основну увагу поліцейських акцентовано на неухильному дотриманні прав і свобод людини, а також недопущенні їх порушення. 


«Рівень довіри населення до поліції є основним критерієм оцінки ефективності діяльності органів і підрозділів поліції. Ми працюємо для людей, а тому маємо чітко виконувати вимоги законів», - підкреслила омбудсменка поліції Полтавщини.  

Вона розповіла про налагоджену співпрацю поліції з представниками органів місцевого самоврядування та громадськими організаціями, що опікуються захистом прав людини. Також з Вірою Яковенко проведено низку правопросвітницьких заходів і з громадянами, і з поліцейськими, спрямованих на підвищення рівня правової культури, поширення знань про права і свободи людини і громадянина.


Наталія Нечепуренко також розказала на прикладі інших областей України про успіхи запровадження системи «Custody Records», яка передбачає відеофіксацію усіх дій із затриманими громадянами. Система захистить затриманих від неправомірних дій поліцейських, а також убезпечить самих правоохоронців від безпідставних звинувачень.


Наталія Нечепуренко взяла участь у ряді профілактичних заходів серед населення. Зокрема, відвідала Кризовий центр для жертв насильства, де провела мотиваційну зустріч із жінками, які постраждали від домашнього насильства. Також за її участі проведена вулична акція, спрямована на привернення уваги суспільства до проблем подолання домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок та чоловіків.


Довідково. Особистий прийом громадян старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління дотримання прав людини Нацполіції Наталія Нечепуренко проводить у вівторок з 10.00 до 13.00, у п’ятницю – з 14.00 до 17.00 за адресою м.Полтава, вулиця Пушкіна, 83 тел. (0532)51-76-59.

Відділ комунікації поліції Полтавської області


 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux