Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Полтаві поліцейські провели урок безпеки для учнів початкових класів
Опубліковано 24 грудня 2022 року о 13:30

Ювенальна інспекторка Полтавського райуправління  поліції Дар’я Приходько та курсантка Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Дар’я Сугак провели профілактичний урок з безпеки для учнів 1-3 класів початкової школи №43 Полтавської  міської ради. Основна мета – навчити дітей правилам безпеки в період зимових канікул в умовах воєнного стану.

 

Під час зустрічі поліцейські нагадали дітям основні правила безпеки вдома та на вулиці. Для кращого засвоєння отриманої інформації, з дітьми провели тематичну вікторину на теми:  «Коло безпеки» та «Мінна безпека». 

Ювенальна поліцейська Дар’я Приходько зазначила: «Під час запропонованих ігор ми даємо дітям своєрідні інструкції, як діяти у разі небезпеки, проговорюємо різні небезпечні ситуації та шляхи виходу з них. В ігровій формі діти краще засвоюють матеріал та навчаються діяти в команді. А головне – вони набувають нових  навичок безпечної поведінки, що так важливо у наш час».


Окремо поліцейські акцентували увагу учнів на важливості дотримання правил дорожнього руху. Пояснили значення основних дорожніх знаків, які повинні знати пішоходи та велосипедисти, а також розповіли про важливість використання світловідбивних елементів в темну пору доби.

Також поліцейські детально обговорили з дітьми правила безпечної поведінки під час зимових канікул. Для наглядності поліцейські роздали школярам листівки «10 важливих зимових правил» та «Безпечна новорічна ялинка». 

Діти з цікавістю розглядали ілюстрації та обговорювали важливі правила безпеки і рекомендації поліції, серед яких є такі: 

- суворо дотримуватися встановлених обмежень щодо заборони перебування на вулиці та в місцях загального користування осіб віком до 14 років без супроводу дорослих в період часу з 21:00 до 07:00;

- під час сутінків та у темну пору доби прикріпити на одяг  світловідбивні елементи, які допоможуть водіям вчасно побачити пішохода та уникнути наїзду;

-  дотримуватися правил безпечної поведінки в школі, вдома, на вулиці. Особливо поблизу водойм, вкритих снігом та кригою. Остерігатися бурульок під стріхами будинків.

- не торкатися оголених електричних проводів. У разі виявлення такого негайно повідомляти дорослих.

Наприкінці зустрічі поліцейські вручили кожному учню світловідбивні флікери, які можна прикріпити на верхній одяг чи рюкзак.

Відділ комунікації поліції Полтавщини 

(За інформацією Полтавського районного управління поліції)




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux