Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Полтавському райуправлінні поліції Полтавщини презентували роботу системи «Custody Records»
Опубліковано 03 березня 2023 року о 17:27

Мова про сучасну систему контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності, що відповідає європейським стандартам. На офіційній презентації, яка відбулася в Полтавському районному управлінні поліції, детально говорили про призначення системи електронного обліку дій із затриманими особами «Custody Records» і демонстрували алгоритм її роботи. 


Як зазначив начальник Головного управління поліції Полтавщини Євген Рогачов, Полтавське районне управління поліції – це перший підрозділ, в якому запровадили нову цифрову систему на Полтавщині, однак у цьому році «Custody Records» планують «запустити» ще у двох поліцейських відділах. 

Генерал поліції зазначив: 

«Як показала практика, якщо ми прагнемо позитивних змін для українського суспільства, то повинні продовжувати розпочаті реформи, навіть в умовах воєнного стану. Система «Custody Records» – це саме той інструмент, який дозволить нам забезпечити права не тільки затриманих та доставлених до підрозділів поліції, але й поліцейських, які виконують службові обов’язки. Упевнений, що людина відчуватиме себе по-справжньому захищеною, якщо буде знати, що отримає вчасну правову допомогу і матиме гарантії особистої безпеки». 

Як відзначив начальник Управління дотримання прав людини Нацполу України Руслан Горяченко (який власне координує процес впровадження проєкту системи «Custody Records» в територіальних органах поліції), всупереч щоденній боротьбі українців за своє право жити в європейській державі з демократичними цінностями та національною філософією, процес впровадження нових проєктів та ідей не припиняється. 

Одним із таких прогресивних кроків є проєкт Custody Records, що передбачає електронну систему обліку всіх дій щодо затриманої особи, яка зводить до мінімуму можливість викривлення даних; «розумну» відеофіксацію всіх дій із затриманою особою під час її перебування в органі (підрозділі) поліції; непроцесуальне опитування (або інтерв’ю) затриманої особи та поліцейського, який здійснив затримання, щодо обставин і підстав затримання, а також забезпечення оперативного реагування та прийняття управлінських рішень посадовими особами органів та підрозділів поліції у випадку виявлення порушень. 

Важливим складником системи, на якому акцентував Руслан Горяченко, є інфраструктурні зміни в підрозділі поліції. Тобто для створення безпечного середовища у Полтавському підрозділі поліції створені нові приміщення для безпечного спілкування з громадянами: фронт-офіс для реєстрації затриманого, кімната для конфіденційного побачення із захисником, проведення слідчих дій, для очікування та для проведення інтерв’ю із затриманими. 

Присутні на презентації представники органів виконавчої та судової влади, органів місцевого самоврядування, правники та волонтери мали можливість на власні очі побачити контрольований алгоритм дій правоохоронців з умовним порушником в рамках системи Custody Records, що вже функціонує в райуправлінні поліції. 

Більше цікавої інформації про механізм функціонування Custody Records та резюме фахівців у нашому відео.


Відділ комунікації поліції Полтавщини



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux