Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У полтавському ЦНАПі, за ініціативи поліції Полтавщини, відбувся захід «Шкатулка майстра» для фахівців психолого-психіатричної галузі
Опубліковано 14 грудня 2021 року о 17:31

Психологи різних професійних сфер обговорили найбільш поширені проблеми сьогодення, опрацювали ефективні практики та поділилися власним досвідом. Серед актуальних тем психології, про які сьогодні йшла мова на заході, організованому відділом психологічного забезпечення обласної поліції: емоційне вигорання, стресостійкість у кризових ситуаціях, механізми соціальної та професійної адаптації, а також психологічна гігієна.

Авторка майданчика для обговорення та напрацювання психологічних методик, очільниця відділу психологічного забезпечення Главку поліції області Олена Демяник повідомила, що в такому форматі фахівці психологічної галузі зустрічаються вже третій рік поспіль. Цього року участь в роботі майданчика взяли працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, військових частин Національної гвардії, військкомату, психіатри медичних установ (зокрема лікарні МВС), патрульної поліції та поліції охорони.

Головна психологиня поліції зауважила: «Наш захід називається «Шкатулка майстра», оскільки професіонали своєї справи (тобто майстри) діляться власними напрацюваннями, що можуть бути впроваджені в практику інших учасників. Сьогодні ми розібрали проблеми емоційного вигорання, методи його профілактики та лікування. Вкотре проаналізували тему стресу та прийоми підвищення стресостійкості. Сьогодні також наголос зроблено на молодих фахівцях та їх успішній адаптації до нової роботи».

Практичну цінність саме такого формату співпраці Артем Бархан, офіцер групи інформації та комунікації військової частини 3052 Національної гвардії, пояснює загальною метою – обмін корисним досвідом та думками. «Усі психологи, зібрані на заході, входять до складу сектору безпеки України. У нашій практиці нерідко виникають кризові ситуації, пов’язані зі специфікою нашої діяльності. Звісно є багато напрацювань, якими ми постійно ділимося», – уточнив військовослужбовець.

Думку військового розділяє начальник Центру психічного здоров’я комунального підприємства «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги» Полтавської обласної ради Наталія Супруненко. Очільниця Центру наголосила на можливості не тільки поділитися знаннями з провідними фахівцями, але й познайомитися та обмінятися контактами. Вона вважає тему психологічного комфорту та психічного здоров’я вельми актуальною, що є частиною громадського здоров’я не тільки області та країни, але й  всього світу. На її переконання, у часи серйозних викликів, саме психологи (які мають освіту, досвід і знання) повинні взяти на себе відповідальність за місію впровадження «психічної гігієни» у суспільстві.

«У нас дуже гарний майданчик для напрацювання нових шляхів побудови методології роботи. Щоб ми могли вийти з пропозиціями, порадами для кожного жителя нашої області та конкретними заходами», – резюмувала  Наталія Супруненко.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux