Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Зіньківській громаді Полтавщини відкрили нову поліцейську станцію
Опубліковано 26 липня 2024 року о 16:44

У селі Бірки Зіньківської громади Полтавщини 26-го липня відкрили нову поліцейську станцію. Правопорядок на території підтримують майор поліції Андрій Шаруда та капітан поліції Олексій Циган. Сьогодні офіцерам громади також вручили ключі від двох службових кросоверів «Renault Duster».У відкритті поліцейської станції взяли участь секретар міської ради Олександр Прокопенко, перша заступниця голови Зіньківської громади Інна Авраменко, заступник начальника поліції Полтавщини Віталій Мельничук, керівниця сектору взаємодії з громадами обласної поліції Ольга Берестова та начальник відділення поліції №4 (м. Зіньків) Борис Ніколайчук.

Поліцейські офіцери обслуговують дев’ять старостинських округів: Бірківський, Лютенсько-Будищанський, Власівський, Дейкалівський, Загрунівський, Новоселівський, Покрівський, Кирило-Ганівський та Ставківський.

Для забезпечення правопорядку поліцейські отримали два  автомобілі, укомплектовані стандартним набором корисних інструментів та пристроїв, що можуть стати у пригоді в будь-якій ситуації. Один кросовер придбано коштом громади, інший – передала Національна поліція України. Також поліцейські мають доступ до камер відеонагляду, які вже встановлені та працюють на території обслуговування.

Відповідно до інформації заступника начальника поліції області, це вже 38-ма поліцейська станція на території Полтавщини, на якій працюватимуть обрані громадою офіцери. 

Віталій Мельничук, заступник начальника поліції Полтавщини, зазначив: 

«Відкриття нової поліцейської станції в Бірках – це важливий крок у посиленні безпеки в Зіньківській громаді та забезпеченні оперативного реагування на події та звернення громадян. Вдячний органам місцевого самоврядування та всім, хто долучився до реалізації цього проєкту, за підтримку й розуміння важливості створення належного безпекового простору для людей».

Довідково. На даний час на Полтавщині працюють 47 поліцейських офіцерів громад. Вони виконують превентивні функції, здійснюють контроль за обігом зброї та дотриманням правил дорожнього руху, а також консультують органи місцевого самоврядування та мешканців громади у сфері безпекових питань. Окрім того, в умовах воєнного стану офіцери виконують роль оборонців, допомагають з гуманітарною логістикою та постійно перебувають у комунікації з людьми.


Відділ комунікації поліції в Полтавській області

(За інформацією Управління превентивної діяльності поліції Полтавщини, ВІДЕО – Полтавське райуправління поліції)

   



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux