Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Учасники «круглого столу», що відбувся в Главку поліції Полтавщини, пропонують алгоритм реалізації корекційних програм для домашніх кривдників
Опубліковано 08 грудня 2020 року о 17:56

Цю, а також ряд інших пропозицій, покликаних запровадити максимально ефективний механізм правового захисту жертв домашнього насильства, обговорили сьогодні, 08 грудня, в Головному управлінні поліції області.

У «круглому столі» взяли участь представники суду, поліції, прокуратури, судової охорони, безоплатної вторинної правової допомоги, представники пробації, освіти, служб соціального та психологічного захисту, а також благодійної організації «Світло надії».

За даними управління превентивної діяльності поліції області, у порівнянні з минулим роком рівень сімейного насильства на Полтавщині зріс майже вдвічі. Від початку 2020 року кількість повідомлень про домашнє насильство перевищила 3,5 тисячі. За результатами реагування на виклики громадян поліція склала понад 3 тисячі адміністративних протоколів та відкрила понад 70 кримінальних проваджень.

Наведена статистика, на думку представників різних органів та відомств, красномовно свідчить про необхідність  удосконалення системи протидії домашньому насильству. Розглянувши нагальні проблеми, що виникають на практиці експерти пропонують наступне:
-    налагодити комунікацію між усіма суб’єктами повноважень, підтримуючи обмін інформацією через сучасні канали зв'язку;
-    рекомендувати об’єднаним територіальним громадам створити «зелені кімнати» для дітей, які потерпають від домашніх тортур;
-    підготувати фахівців з реалізації корекційних та пробаційних програм для кривдників;
-    створити, за підтримки регіональних телерадіокомпаній, соціальні програми із правового виховання населення у сфері запобігання домашньому насильству. Зокрема, поширити план безпечних дій у ситуаціях домашнього насильства, контакти (у тому числі номери гарячих ліній), адреси кризових центрів, служб психологічної підтримки, а також інших фахових установ й організацій);
-    максимально поширити інформацію про можливість отримання жертвами насильства кваліфікованої юридичної допомоги у відділеннях безоплатної вторинної правової допомоги.

З метою координації дій під час реалізації превентивних заходів сторони діалогу створили робочу групу. Фахівці, які сьогодні зібралися для обміну думками, досвідом та ідеями, планують найближчим часом спрямувати обґрунтовані пропозиції до спеціалістів органів влади та місцевого самоврядування.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux