Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В умовах війни командна робота всіх суб'єктів, які стоять на захисті прав дітей, має вагоме значення – очільниця ювенальної поліції Полтавщини Ірина Москаленко
Опубліковано 08 липня 2024 року о 09:00

Сьогодні в Україні відзначають День працівників ювенальної превенції! Начальниця служби, підполковник поліції Ірина Москаленко, підбиває підсумки спеціальної рубрики #поліція_в_обличчях, яку ми присвятили саме цій професії! 

Ірина Москаленко служить в поліції понад 25 років, з яких 17 – захищає права та законні інтереси дітей. Підрозділ ювенальної превенції Полтавщини вона очолює більш як вісім років.

Офіцерка зазначає, що ці роки принесли цінний досвід та сприяли налагодженню комунікації з різними службами органів державної влади й територіальних громад (освітянами, медиками, службами у справах дітей та соцслужбами), громадськими організаціями, волонтерами, а також з батьками та дітьми. 

«Діти – це найбільш чутлива категорія населення, для захисту якої створено інститут ювенальної превенції. Їм потрібні увага, індивідуальний підхід і відчуття безпеки. Особливо важливо це зараз, коли ворог намагається зруйнувати майбутнє України», – наголошує Ірина Москаленко.

Від початку повномасштабного вторгнення робота ювенальних поліцейських стала ще важливішою. Окрім щоденних профілактичних активностей та розшуку зниклих дітей, вони надають психологічну підтримку та гуманітарну допомогу родинам, які опинилися у складних життєвих обставинах, та займаються освітніми проєктами.

А в цій діяльності не обійтись без надійних партнерів, які сприяють реалізації корисних ініціатив. Очільниця ювенальних поліцейських підкреслює: 

«В умовах війни командна робота всіх суб'єктів, які стоять на захисті прав дітей, має вагоме значення».

Ірина Москаленко пригадує перший рік великої війни, коли поліція забезпечувала супроводження дітей, евакуйованих потягом із зони бойових дій. Завдяки злагодженій взаємодії всіх служб та установ вдалося зробити цей трансфер максимально комфортним і безпечним для дітей.

Вона розповіла: 

«Вагони для маленьких пасажирів були облаштовані так, щоб у дорозі можна було забезпечити їм медичний догляд та відпочинок. Завдяки працівникам Укрзалізниці зупинку потягу вдалося продовжити на час, необхідний для переміщення діток до безпечного місця».

Підполковник поліції вважає, що успіх у будь-якій справі залежить від злагодженості дій команди. Ірина Москаленко пишається своїми працівниками та цінує їх спільний багаторічний досвід співпраці.

Вона вітає своїх колег з Днем служби та висловлює вдячність: 

«Я вдячна кожному і кожній, хто обрав ювенальну службу, за цілодобову включеність та оперативність! Особливо під час розшуку дітей (які мають ментальні проблеми або опинилися у стресовій ситуації через відсутність взаєморозуміння з батьками), коли потрібно максимально швидко діяти та приймати рішення. Дякую за велике серце, співчутливе до дитячих сліз, яке переймається їх долею; за щиру посмішку, що викликає у дітей і дорослих довіру. Дякую за доброту та вміння згуртувати навколо себе ініціативних людей, небайдужих до чужих негараздів. Дякую за стриманість і терпіння, а також за об'єктивність у вирішенні проблемних питань, за креативність і творчий підхід до навчання та розвитку дітей. Дякую за любов до України та повагу до захисників, які ви передаєте від серця до серця».

Ірина Миколаївна бажає усім ювенальним поліцейським, щоб їх професійні зусилля були винагороджені повагою, довірою громадян та щасливими посмішки дітей. 

«Хай міцне здоров'я та добробут стануть надійною основою для ваших подальших професійних досягнень! Бажаю усім якнайшвидшого здобуття перемоги, миру в Україні та в кожній родині, а також гармонії в усіх сферах життя та здійснення мрій!» – висловлює побажання підполковник поліції.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

(За матеріалами Ірини Москаленко)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux