Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Водні поліцейські Полтавщини та Кіровоградської області спільно виявили порушень нерестової заборони на суму понад 250 тисяч гривень
Опубліковано 24 квітня 2018 року о 10:39

Упродовж доби рейдовими групами було задокументовано ряд порушень з боку рибалок. Під час нерестової заборони п’ятеро чоловіків забороненими знаряддями встигли виловити майже 350 кілограмів риби.
Нагадаємо, що з початком нерестової заборони на водоймах Полтавщини постійно працюють рейдові групи водних поліцейські та інспекторів рибоохоронного патруля. Упродовж минулої доби правоохоронці об’єднали зусилля разом із колегами – водними поліцейськими Кіровоградщини. 


Так, 38-ріний чоловік, перебуваючи на річці Дніпро Кременчуцького водосховища біля села Васьківка Семенівського району, з використанням гумового човна та за допомогою риболовних сіток незаконно добув рибу різних видів загальною вагою 24 кілограми, чим заподіяв шкоду на суму понад 6,5 тисяч гривень.


На Кіровоградській стороні спільною рейдовою групою було виявлено ще два факти незаконного рибного промислу на Кременчуцькому водосховищі поблизу села Велика Андрусівка Світловодського району Кіровоградської області. Поліцейськими виявлено чотирьох рибалок – двоє мешканців Кременчуцького району та двоє - Кіровоградської області.


Кременчужани на моторному човні та за допомогою риболовних сіток незаконно добули рибу різних видів загальною вагою понад 2 центнери, чим заподіяли шкоду на загальну суму майже 150 тисяч гривень.


Рибалки з Кіровоградськоїї області встигли виловити 115 кілограмів риби, сума збитків – 95 тисяч гривень.
За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за статтею 249 Кримінального кодексу України - зайняття незаконним рибним промислом.


Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 1 700 до 3 400 гривень або обмеження волі на строк до трьох років. 

Водні поліцейські закликають громадян повідомляти про всі факти незаконного рибного промислу під час нерестової заборони за телефонами: (0536) 74-03-90, 102 або за адресою: м. Кременчук, вул. Лікаря О.Богаєвського 15/50.
Конфіденційність гарантується.

За матеріалами Кременчуцького відділу поліції Полтавщини 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux