Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вважаю, що в наш час професія поліцейського дійсно дуже важлива… – думка переможниці онлайн-конкурсу від ювенальної поліції Полтавщини
Опубліковано 06 вересня 2022 року о 13:42

Анна Зарудська, 17-річна переможниця онлайн-конкурсу «Яким я собі уявляю ювенального поліцейського», вважає важливим складником сучасного правового суспільства відчуття безпеки. Особливо, якщо держава відстоює свої демократичні цінності й бореться за незалежність з підступним ворогом. На думку дівчини, вагому роль в складному процесі створення безпечного простору в державі відведено поліції. І, зокрема, ювенальним поліцейським, які можуть не тільки захистити права дитини, але й вплинути на її правову свідомість.

Нагадаємо, напередодні нового навчального сезону Ювенальна поліція Полтавщини оголосила конкурс на визначення найактивнішого читача власних соціальних мереж, до участі в якому були запрошені мешканці Полтавської області, віком від 7 до 18 років. За умовами конкурсу учасникам необхідно було вподобати сторінки Ювенальної поліції Полтавщини у Facebook та в Instagram, викласти в коментарях до оприлюдненого допису роздуми про ювенального поліцейського (зовнішній вигляд, особисті та професійні якості тощо) та виявляти постійну онлайн-активність, залишаючи під публікаціями та світлинами вподобайки та коментарі.

Ірина Москаленко, очільниця відділу ювенальної превенції та організаторка заходу, зауважила, що онлайн-змагання – це можливість привернути увагу молоді до соціальних мереж правоохоронного органу, який є джерелом корисної інформації. «Ми розуміємо, що новітні технології дають дітям можливість отримувати більше інформації. Наша мета – використовуючи сучасні підходи, дати молоді більше знань, що допоможуть уникнути надзвичайних ситуацій, уберегти від загроз та навчити правил безпеки. А також – сповістити про події та важливі інформативно-освітні заходи, в яких можна взяти участь (як, приміром, онлайн-конкурс)».

За підсумками об’єктивного оцінювання інтернет-активності читачів кращою фоловеркою соцмереж ювенальної превенції була визнана Анна Зарудська, випускниця Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 26. І не дивно, адже талановита дівчина постійно залишала свої реакції під дописами поліції та викладала власні роздуми як про суспільно важливі процеси, так й авторський погляд на тему поліцейської діяльності.

До речі, цінний подарунок від ювенальної поліції Главку області Анна отримала вже в статусі вступниці Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, факультету соціології за спрямуванням – журналістика).

Висловивши свою точку зору на запропоновану тему конкурсу, Анна наголосила: «Вважаю, що в наш час професія поліцейського дійсно дуже важлива…. Важливо, щоб люди відчували себе у безпеці. Однозначно, вагому роль на часі виконує ювенальний поліцейський, оскільки багато дітей залишилося без сімей, без прихистку…».

Як з’ясувалося, вплив на рішення Анни взяти участь в конкурсі зіграла не тільки особиста позиція дівчини, але й життєвий досвід її хлопця Микити. Студент 2-го курсу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вважає поліцію – однією з важливих структур будь-якої держави. Він пригадав власну історію знайомства з поліцейськими.

Юнак згадав, як ще в 4-му класі йому довелося телефонувати за номером 102 та просити захисту у поліції від хуліганів, які погрожували йому з друзями електрошокером. Микита поділився враженнями від знайомства: «Операторка кол-центру 102 кілька разів телефонувала мені, щоб уточнити стан справ…. Все закінчилося добре… Коли на місці оформили всі необхідні документи, хлопець-патрульний подякував мені, потиснув руку і сказав, що я свідомий громадянин».

Окрім подарунка переможниці конкурсу та її хлопцеві дозволили заглянути за лаштунки поліцейського "світу". Гостям влаштували персональну екскурсію до Центру управління нарядами 102, куди власне надходять телефонні дзвінки заявників про злочини й події та звідки скеровуються мобільні наряди поліції.

А також розкрили тонкощі роботи спеціалістів-криміналістів: показали вміст криміналістичних валіз, пояснили призначення спеціального приладдя, способи фіксації та вилучення слідів злочинів і речових доказів.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux