Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Я по-справжньому відчула, що моя робота є значущою, коли вдалося врятувати життя двох дітей – полтавська поліцейська Дар’я Приходько
Опубліковано 01 липня 2024 року о 09:00

Інспекторка сектору ювенальної превенції Полтавського райуправління поліції Дар’я Приходько ще на початку служби зрозуміла, що бажає допомагати дітям. І це бажання щороку лише зміцнювалося під впливом зовнішніх факторів: спочатку пандемії, потім – великої війни, які негативно позначились на долях багатьох українських родин. Однак, остаточно впевнилася у власному професійному виборі після того, як допомогла врятувати життя двох дітей!

Дар’я пригадує історію із практики, коли у березні 2021 року отримала повідомлення від адміністрації закладу освіти, що 9-річний хлопчик майже пів року не відвідує школу. Разом з представниками соціальної служби інспекторка прибула за адресою проживання та побачила моторошну картину, яка відкарбувалася в пам’яті на все життя – двох брудних та виснажених дітей, обліплених мухами.

Офіцерка розповіла: «Санітарні умови, в яких перебували хлопчики (на той час 9 та 11 років), були жахливими. Ми виявили у братиків ознаки виснаження голодом та зневоднення. У старшого хлопчика з інвалідністю стан був настільки критичним, що лікарі швидкої (яких ми негайно викликали) зауважили: якби не вчасна допомога, дитина могла б померти…»

Нині діти у безпеці: старший виховується в інтернаті, молодший – у прийомній родині. Батьків позбавили прав та притягнули до кримінальної відповідальності за злісне невиконання обов’язків. У травні 2023 року суд призначив їм покарання у вигляді обмеження волі: матері – 2,5 роки, батькові – 2 роки.

Ювенальна інспекторка підкреслює, що кожного дня працює заради безпеки та добробуту дітей, однак саме цей випадок став для неї «переломним моментом». Вона пересвідчилась у тому наскільки важливою є місія «дитячого поліцейського». 

За будь-якої нагоди Дар’я Приходько наголошує дітям, що вони не самотні – поряд є ті, хто завжди готовий їм допомогти.

«Моєю рушійною силою є любов до дітей. Вона надихає мене працювати ще старанніше, щоб підтримати та убезпечити тих, хто ще не здатен подбати про себе самостійно. Я готова продовжувати робити все можливе, щоб захищати права неповнолітніх, адже вони заслуговують на щасливе та безпечне дитинство», – наголошує старший лейтенант поліції.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

(Фото – Дар’я Приходько)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux