Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Я щиро радію, коли, дивлячись на мене, діти виявляють бажання стати поліцейськими, – полтавська правоохоронниця Людмила Просалова-Василюк
Опубліковано 24 червня 2024 року о 09:01

Починаємо анонсовану рубрику #поліція_в_обличчях з Людмили Просалової-Василюк, старшої інспекторки сектору ювенальної превенції Полтавського райуправління поліції, яка присвятила цій нелегкій професії понад п’ять років.


Для Людмили фах ювенального – більше, ніж робота. Це – важлива місія, яка вимагає від поліцейського мудрості, емпатії та постійної готовності допомагати іншим у найважчі хвилини.

«Разом з дітьми ми переживаємо як приємні, так і неприємні моменти їхнього життя. Тому розуміємо наскільки важливо знайти підхід до кожної дитини та підібрати правильні слова залежно від конкретної ситуації. Особливо в умовах війни, коли вплив стресових факторів не припиняється ні на мить», – наголошує старший лейтенант поліції.

Є в практиці інспекторки чимало прикладів, коли на початку повномасштабного вторгнення доводилось швидко приймати важливі рішення та організовувати допомогу для родин з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах та шукали безпечного прихистку на Полтавщині.

Ювенальна поліцейська згадує ситуацію, як разом з колегами та працівниками служби у справах дітей відгукнулася на проблему багатодітної родини, евакуйованої з Донецької області, в якій загинула мати.

«Коли ми вивчали потреби переміщеної родини, з’ясувалося, що одна дитина хворіє на цукровий діабет. Після кожного прийому їжі їй необхідно було вимірювати рівень цукру в крові, але через фінансову скруту у батька не було можливості придбати достатню кількість тест-смужок для глюкометра. Ми не залишилися осторонь й забезпечили родину необхідними витратними матеріалами», – розповіла Людмила Просалова-Василюк.

Поліцейська підкреслює, що втілити усі гуманітарні ініціативи вдалося завдяки волонтерам та службам, дотичним до роботи з дітьми. Людмила висловлює щиру вдячність партнерам за підтримку.

Інспекторка акцентує, що ювенальний поліцейський повинен бути вимогливим до себе, адже для дітей та дорослих є прикладом для наслідування! Вона постійно працює над собою й навчає інших відповідального ставлення до безпеки та дотримання вимог законодавства.

Людмила відзначила: «Я щиро радію, коли дивлячись на мене, діти виявляють бажання стати поліцейськими. Школярі не раз мене запитували як потрапити на службу! Це свідчить про повагу до професії та її престижність в очах дітей! У такі хвилини я ще більше пишаюсь власним професійним вибором».

Користуючись нагодою вітаємо Людмилу з днем народження, який вона відзначає сьогодні. Бажаємо здоров’я, родинної гармонії та успіхів в усіх починаннях. Хай кожна добра справа, яку Ви робите, дарує людям відчуття безпеки та впевненості. Віримо, що після Перемоги ми обов’язково повернемо це відчуття кожній дитині.

Відділ комунікації поліції Полтавщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux