Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Як бути максимально ефективним та уникнути професійного вигорання: поліцейські психологи навчають офіцерів громад Полтавщини
Опубліковано 10 березня 2023 року о 11:09

Більшість із нас вважає, що контролювати стрес неймовірно важко. Однак правда в тому, що можна навчитися керувати своїми емоціями під час стресу, щоб зберегти самоконтроль та спокій. Особливу користь ця навичка має для поліцейських, робота яких побудована на постійному спілкуванні з людьми різних соціальних та вікових груп. 

Олена Демяник, керівниця відділу психологічного забезпечення Управління кадрового забезпечення поліції Полтавщини, наголошує, що важко залишатися поміркованим та об’єктивним, коли левову частку твоїх думок займають чужі негаразди та пов’язані з ними емоції. Тут у пригоді стане саме вміння зберігати спокій.

За ініціативи начальниці сектору взаємодії з громадами поліції області Ольги Берестової фахівці відділу психологічного забезпечення обласного управління поліції підготували спеціальний курс тренінгів для офіцерів. Ставили за мету – відпрацювати різні методи налагодження ефективної комунікації з населенням та навчитися прийомів саморегуляції, щоб уміти підтримувати психоемоційний баланс. 

Психологи поліції вважають, що «запорука розважливих, контрольованих дій – спокійні думки», а не навпаки. Коли ти можеш взяти свої емоції під повний контроль навіть в критичній ситуації, ти отримуєш можливість для роздумів та прийняття важливих рішень. Саме тому поліцейських навчають зберігати спокій під час виконання службових обов’язків – пояснюють фахівці.

Олена Демяник акцентує, що «спокійні думки = спокійні дії». Коли ти вмієш концентруватися на роботі, а не на емоціях, у тебе більше шансів уникнути похибки. Ти здатен адекватно мислити та робити обґрунтовані висновки, від яких залежать долі людей. Внутрішній спокій дарує впевненість у собі та захищає від професійного вигорання!


Тренінги реалізуються в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я, запровадженої за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Програма націлена на формування психоемоційного імунітету та створення в Україні нової культури ставлення до психічного здоров’я.

Нагадаємо, більше цікавої та корисної інформації для дітей та дорослих від поліцейських психологів – на Telegram-каналі «Психологічна підтримка». Якщо вам потрібна персональна консультація, ви маєте можливість звернутися до спеціалістів через чат-бот поліції Полтавщини у Telegram.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

(ФОТО – відділ психологічного забезпечення УКЗ ГУНП)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux