Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Як ідентифікувати домашнє насильство та як йому протидіяти: на запитання школярів і студентів відповідали офіцери громад
Опубліковано 13 грудня 2021 року о 11:54

Поліцейські офіцери 4-х територіальних громад Миргородщини провели інформаційно-просвітницькі зустрічі з учнями понад 10 навчальних закладів району. Серед основних питань: форми домашнього насильства, види юридичної відповідальності для кривдників, варіанти допомоги постраждалим, корисні контакти.

#Миргородська міська тергоромада

Офіцер Анатолій Веремчук відповідав на запитання студентів професійно-технічного училища №44 як ідентифікувати домашнє насильство та як протидіяти кривдникові? Поліцейський громади зазначив: «Важливо вміти помічати насильство, розрізняти його види, розуміти причини та наслідки, а головне – знати як відреагувати та вчасно допомогти тим, хто потрапив в таку ситуацію».

Правоохоронець порадив слухачам: якщо вони знають про випадки домашнього насильства – не мовчати, а звертатися до поліції або профільних служб, які можуть надати кваліфіковану допомогу жертві та притягнути кривдника до відповідальності. Разом з офіцером студенти розглянули різні ситуації і визначили алгоритм дій постраждалих.

Також переглянули 16 відеороликів проєкту «Річ у тім», що розкриває проблему насильства через історії неназваних героїв, які зазнали страждань.

#Великобудищанська тергромада

Поліцейський Сергій Кайола побував у Веприцькому закладі загальної середньої освіти. Учням 8-9 класів офіцер роз’яснив правові способи розв’язання конфліктів та протидії булінгу в учнівському середовищі.

Школярам поліцейський роздав буклети «Твої права – твій надійний захист», «Дії у ситуації домашнього насильства» та пам’ятки «Шляхи подолання небезпечних ситуацій».

А разом зі старшокласниками Веприцького  опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів поліцейські офіцери Великобудищанської громади переглянули виставку «Річ у тім», присвячену проблемі домашнього насильства.

Поліцейський офіцер #Великосорочинської тергромади Дмитро Богомаз, роз’яснив як протидіяти випадкам домашнього насильства учням Великосорочинської та Савинцівської загальноосвітніх шкіл.

А Євгеній Фененко, поліцейський офіцер #Білоцерківської тергромади "розклав по полицях" тему домашнього насильства та булінгу, а також методів парвового захисту від нього школярам шести закладів освіти: Рокитнянської, Попівської, Красногорівської, Бірківської, Балакліївської та Подільської загальноосвітніх шкіл.

Довідково:
- в Україні функціонує урядова гаряча лінія, яка надає психологічні консультації та підтримку постраждалим: 1547;
- чат-бот в месенджері Telegram акумулює всю необхідну інформацію про домашнє насильство;
- якщо ж ви потребуєте оперативного реагування на випадок насильства, невідкладно телефонуйте на «102».

Відділ комунікації поліції Полтавщини
(За матеріалами Миргородського районного відділу поліції)

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux