Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Євген Рогачов: Безпека людей – головний пріоритет поліції Полтавщини
Опубліковано 12 квітня 2024 року о 16:30

У Головному управлінні поліції Полтавщини підбили підсумки діяльності поліцейських офіцерів громад за 3 місяці 2024 року. Проаналізували результати впровадження проєкта «Поліцейський офіцер громади» в області та роль офіцерів у підтриманні правопорядку й безпеки на території обслуговування.

У робочій нараді, яка відбулася  11-го квітня під головуванням начальника поліції Полтавщини Євгена Рогачова, взяли участь заступник начальника поліції області Віталій Мельничук, начальник управління превенції області Роман Ніколаєнко, начальниця сектору взаємодії з громадами поліції області Ольга Берестова, а також поліцейські офіцери громад територіальних підрозділів поліції Полтавської області. 

Під час наради Євген Рогачов зазначив:

«У нашій області проєкт «Поліцейський офіцер громади» успішно розвивається, не зважаючи на режим воєнного стану. На сьогодні майже в 50% громад офіцери поліції вже працюють та  демонструють ефективність запровадження безпекової ініціативи. Адже безпека людей – головний пріоритет поліції Полтавщини. Тож продовжуємо рухатися вперед, плідно працювати, запроваджувати новітні технології задля захисту прав і свобод громадян та наближення нашої перемоги над ворогом».

Також очільник поліції Полтавщини заслухав звіти про результати роботи поліцейських офіцерів громад за 3 місяці. Акцентував на необхідності  налагодження тісної комунікації з населенням та органами місцевого самоврядування. Вказав на прорахунки та озвучив основні пріоритети роботи невдовзі. 

З-поміж основних завдань, які озвучив генерал:

-    протидія домашньому насильству: застосування правових важелів впливу на домашніх кривдників, захист прав постраждалих та надання необхідної соціально-правової та психологічної підтримки, 

-    боротьба з наркозлочинністю;

-    протидія незаконному обігу зброї та боєприпасів, а також злочинам, вчиненим з їх використанням; 

-  профілактична робота серед населення з протидії шахрайств – акцент на сучасних формах обману, що виникли під час війни, та для реалізації яких використовуються можливості Інтернет-технологій;

-    попередження спалення сухої рослинності, стерні та сміття на присадибних ділянках та на відкритих територіях; 

-   профілактична робота з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах, з багатодітними родинами тощо. 

Як повідомив Роман Ніколаєнко, з початку року офіцери громад задокументували  875 адміністративних правопорушень, з яких понад 600 – по лінії громадської безпеки та понад 210 – у сфері безпеки дорожнього руху. Також задокументували 61 кримінальне провадження. Окрім цього, поліцейські ініціювали близько 100 безпекових проєктів та ініціатив на території обслуговування, а саме: встановлення камер відеонагляду на території громади, встановлення додаткових знаків, освітлення та дорожньої розмітки. Крім цього, поліцейські офіцери громад провели низку профілактичних заходів для дітей на теми безпечного поводження на водоймах, під час повітряної тривоги, уроки з мінної безпеки, безпеки на дорозі «Стань помітним у темряві» та інше.  

Заступник начальника поліції Полтавщини Віталій Мельничук наголосив: 

«Поліцейський офіцер громади – активний учасник не тільки адміністративних та кримінальних правовідносин, але  й важливих соціальних процесів. Він добре обізнаний в нагальних питаннях у сфері правопорядку, що потребують оперативного вирішення, а також може вносити пропозиції щодо покращання системи безпеки в населених пунктах. А це вже вагомий аргумент на користь проєкту, що свідчить про доцільність доєднання до нього нових учасників!».

Нагадаємо, поліцейський офіцер громади розглядає звернення жителів населених пунктів, виносить термінові заборонні приписи та складає протоколи відносно домашніх кривдників, допомагає владнати сусідські спори, бере участь у перевірці соціально-побутових умов, в яких виховуються діти, здійснює контроль за обігом зброї, контролює безпеку дорожнього руху та уповноважений складати адміністративні матеріали за фактами порушення Правил дорожнього руху та багато іншого. 

Ольга Берестова зазначила: «На сьогодні Полтавська область налічує 60 територіальних громад, з яких у 27 громадах вже працюють 39 поліцейських офіцерів. Крім цього, у цьому році закінчили навчання ще 9 офіцерів для 7 тергромад області. Незабаром вони будуть призначені на свої посади. Наразі триває конкурсний відбір поліцейських на посади для 12 територіальних громад». 

Відділ комунікації поліції Полтавщини



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux