Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Євген Рогачов: Коли бачиш розруху та людський біль на звільнених територіях, виникає одне бажання – стерти ворога з української землі
Опубліковано 04 листопада 2022 року о 12:06

Нагадаємо, з перших днів звільнення Куп’янська, Куп’янськ-Вузлового, Шевченкового та інших населених пунктів Харківщини поліцейські зведеного загону Полтавщини допомагають місцевому населенню повернутися до життя після окупації.

 

Як відзначив начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов (який особисто брав участь у стабілізаційних заходах на деокупованих територіях Куп’янського району та організовував роботу зведеного загону поліції з перших днів відрядження), надзвичайно важко працювати в шаленому ритмі, в умовах знищеної інфраструктури та ресурсних обмежень, але необхідно – з максимальною віддачею та оперативністю! Бо є чітке усвідомлення для чого всі зусилля – заради безпеки людей, які постраждали від російського терору та розраховують на допомогу українських військових і поліцейських.


Євген Рогачов розповів: «Деокуповані території зустріли нас суцільною розрухою, яку залишила армія ворога: зруйновані будинки, згорілі транспортні засоби, «гори» сміття, а також брак світла, води та газу. З перших днів проведення стабілізаційних заходів ми розгорнули роботу штабу з відновлення життєдіяльності населених пунктів та налагодження гуманітарної логістики. Після проведення ретельних перевірок будинків, будівель, господарських приміщень та інших об’єктів на наявність вибухонебезпечних пасток ворога, негайно взялися за вивчення нагальних потреб місцевого населення, відновлення продовольчого забезпечення, а також за виявлення та фіксацію доказів воєнних злочинів».

Головний поліцейський Полтавщини обмалював «фронт» робіт правоохоронців у звільнених населених пунктах: «Поліцейські роблять все можливе, щоб повернути мешканцям деокупованих населених пунктів відчуття безпеки та захисту. Тут на кожній локації працюють слідчі, дізнавачі, криміналісти, вибухотехніки, дільничні, офіцери громад, працівники секторів реагування патрульної поліції, зв’язківці та працівники інших служб Главку обласної поліції й підпорядкованих підрозділів. 

Правоохоронці працюють над викриттям диверсантів, колаборантів, а також російських армійців та їх найманців, які можуть ховатися від українських визволителів. Щодня інженерно-саперні групи та вибухотехніки виявляють та знищують розставлені ворогом смертельні пастки.

Слідчі та криміналісти вилучають речі, документи, слідову інформацію, щоб встановити російських командирів, солдатів та їх пособників і притягнути до кримінальної відповідальності».

Полковник поліції наголосив, що чималий відсоток слідової інформації (зокрема, ДНК), потрібної для трибуналу над воєнними злочинцями, поліцейські вилучили в місцях облаштування рашистами «лігвищ». Як зауважив Євген Рогачов, серед задокументованих поліцейськими результатів «тваринного» побуту російських військових та інших свідчень їх присутності в селах, селищах та містах Харківщини: облаштовані загарбниками командні пункти на підприємствах, катівні в будівлях поліцейських підрозділів, казарма у свинарнику та інші.

Євген Рогачов вважає перемогу України над ворогом справою часу (з надією, що найближчого – ред.):  «Коли бачиш розруху та людський біль на звільнених територіях, виникає одне бажання – стерти ворога з української землі. Нам усім зараз нелегко, але ми все витримаємо заради перемоги, миру та щасливого майбутнього наших дітей у вільній Україні».

Відділ комунікації поліції Полтавщини



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux