Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Євген Рогачов: Ми повинні надавати вчасну та якісну допомогу громадянам, щоб люди почувалися захищеними
Опубліковано 21 лютого 2023 року о 14:22

Під час відеоселекторної наради, що відбулася 21 лютого за участі керівництва Головного управління, галузевих служб та територіальних підрозділів поліції Полтавщини, очільник ГУНП Євген Рогачов акцентував увагу підпорядкованого особового складу на посиленні протидії злочинності в області, покращенні взаємодії з органами місцевої влади та самоврядування щодо створення належного безпечного середовища в територіальних громадах, а також акцентував підлеглих на максимально ефективному розслідуванню кримінальних проступків, превенції та викритті фактів домашнього насильства, попередженні та викритті наркозлочинів.

Звертаючись до особового складу, головний поліцейський Полтавщини зазначив, що під час широкомасштабної війни функціонал поліції значно розширився. Адже з перших днів широкомасштабного вторгнення окупантів поліція області активно долучилася до спротиву та відбиття російської агресії, евакуації громадян з місць ведення активних бойових дій, виявлення ворожої агентури та колаборантів, роботи на блок-постах, проведення стабілізаційних заходів на території Харківської, Херсонської, Луганської та Донецької областей, супроводу гуманітарних конвоїв, охорони об’єктів критичної інфраструктури, надання допомоги внутрішньо переміщеним особам та сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах та інше. Попри це, поліції вдалося утримати під контролем криміногенну ситуацію в області, не допустити зростання рівня злочинності та продовжити реалізовувати новітні проєкти задля створення належного безпечного середовища в громадах Полтавщини. Зокрема, продовжується робота щодо реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади», а також започаткована практика розслідування кримінальних проступків не лише службою дізнання, а й поліцейськими превенції. 

Євген Рогачов, начальник поліції Полтавщини, наголосив:

«На сьогодні проєкт «Поліцейський офіцер громади» реалізований у 24 громадах області. Але ми продовжуємо діалог з органами місцевого самоврядування, аби знайти можливість імплементувати його у кожну із 60 громад нашого краю. Переконаний, що і представники місцевих органів влади та самоврядування, і  поліція зацікавлені в тому, щоб  надавати вчасну та якісну допомогу громадянам. Ми маємо зробити все від нас залежне, щоб люди в громадах почувалися захищеними».

Крім цього генерал поліції зазначив, що задля покращення ефективності розслідування кримінальних проступків, які складають левову частку від загальної кількості правопорушень в області, на їх  розслідування додатково уповноважено близько сотні поліцейських превенції, серед яких  дільничні офіцери та поліцейські офіцери громад. 

«Переконаний, що оптимізація взаємодії дізнавачів та превентивних підрозділів поліції області лише сприятиме якісному розслідуванню кримінальних проступків та вчасному  наданню допомоги тим, хто цього потребує» - резюмував Євген Рогачов.

Відділ комунікації поліції Полтавщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux