Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З початку року на автошляхах Полтавщини сталося 18 ДТП, в яких є загиблі та травмовані люди
Опубліковано 18 січня 2023 року о 12:41

На Полтавщині з початку року слідчими підрозділами поліції розпочаті досудові розслідування у 18 кримінальних провадженнях за фактами дорожньо-транспортних пригод, в яких 19 осіб травмовані та 3 осіб загинули.Віталій Браславець, начальник відділу по розслідуванню злочинів у сфері транспорту слідчого управління поліції Полтавщини, повідомив: 

«Станом на 18 січня цього року із загальної кількості дорожньо-транспортних пригод, зареєстрованих в області, 11 ДТП сталися за участю пішоходів, в яких 11 осіб травмовані та 1 особа загинула. 5 дорожньо-транспортних пригод сталися через зіткнення транспортних засобів та виїзд за межі проїзної частини. Унаслідок цих ДТП травмовані 6 громадян та 2 осіб загинули. Ще дві ДТП сталися за участю велосипедистів, в яких 2 осіб травмовано». 

Зокрема, дорожньо-транспортна пригода за участю пішохода сталася 17 січня, близько 17:30, на автодорозі Полтава-Красноград, поблизу міста Карлівка, Полтавського району. За попередньою версією слідства, 40-річний водій автомобіля «Mitsubishi Pajero», житель Харківської області, здійснив  наїзд на 64-річного пішохода, мешканця одного із сіл Карлівської громади.  Травмованого чоловіка госпіталізовано до Карлівської центральної районної лікарні. 

Ще одна ДТП сталася 16 січня, близько 9-ї години, поблизу села Засулля Лубенської територіальної громади. Відомо, що легковик «ВМW», під керуванням водія, 1989 року народження, зіткнувся з автомобілем «Deo Lanos», за кермом якого перебував 42-річний водій. Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди, пасажирки «Daewoo Lanos», 1991 та 1994 років народження, отримали тілесні ушкодження та доставлені до Лубенської лікарні інтенсивного лікування. 

Трагічна дорожньо-транспортна пригода сталася 10 січня, близько 8:30, на автодорозі Решетилівка-Кобеляки-Царичанка-Дніпро, поблизу села Бродщина, Кобеляцької громади, Полтавського району. За попередньою версією слідства, автомобіль Hyundai Getz, під керуванням 71-річного мешканця міста Нікополь, під час руху з’їхав у кювет. Унаслідок ДТП водій та 74-річна пасажирка легковика загинули на місці аварії. 

Щоб уникнути аварійних ситуацій на дорозі, поліція Полтавщини закликає учасників дорожнього руху суворо дотримуватися Правил та бути особливо уважними під час зміни погодних умов та відсутності вуличного освітлення в темний час доби. 

Радимо водіям, неухильно дотримуватися вимог швидкісного режиму, безпечної дистанції й відмовитись від ризикованих маневрувань, які, при несприятливих погодних умовах, можуть призвести до створення аварійних ситуацій або ДТП. 

Якщо ви потрапили до смуги туману, необхідно знизити швидкість та збільшити дистанцію. 

При наближенні до пішохідних переходів і місць розташування дитячих установ завжди знижуйте швидкість до мінімуму. 

Не забувайте вмикати ближнє світло фар, габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі. 

Пішоходам радимо переходити дорогу лише у встановлених місцях та використовувати світловідбивні елементи (флікери) на верхньому одязі, рюкзаках та сумках.

Бережіть себе та пам'ятайте, що вас удома завжди чекають рідні! 

Відділ комунікації поліції Полтавської області

(За інформацією слідчого управління ГУНП в Полтавській області)     



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux