Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За результатами перевірок територіальних підрозділів 10 начальників відділів поліції відсторонені від виконання службових обов’язків
Опубліковано 08 червня 2019 року о 10:45

Перевірку у поліцейських підрозділах провели співробітники Управління інспекції з особового складу Департаменту кадрового забезпечення Нацполіції. Про це повідомив заступник глави відомства Ігор Клименко.

За його словами, в результаті перевірок, ініційованих керівництвом Національної поліції, співробітники відомчого Управління  інспекції з особового складу перевірили поліцейські підрозділи у різних  регіонах держави, де виявили і зафіксували порушення. Відтак, за наказом Голови Національної поліції України Сергія Князєва, 10 начальників відділів і відділень поліції були відсторонені від виконання своїх службових обов'язків. 

Крім того, 5 червня глава Нацполіції провів відеоселекторну нараду з керівниками територіальних органів та підрозділів відомства. Її учасники обговорили виявлені  порушення. Також присутнім продемонстрували відеоролик з виявленими порушеннями, зокрема – випадками виявлення заборонених предметів.

«За результатами цих перевірок призначені службові розслідування. Керівники на даний час відсторонені від виконання службових обов’язків. Вони  понесуть сувору дисциплінарну відповідальність.  Знаходження працівника  поліції на службі в стані алкогольного сп’яніння, пияцтво на службі, управління транспортним засобом – власним чи службовим – в стані алкогольного сп’яніння, – безальтернативне звільнення з органів поліції», – зазначив  Ігор Клименко.

Він також додав, що у разі виявлення порушення безпосередній керівник порушника буде відсторонений від займаної посади, а керівництво цього підрозділу – притягнене до дисциплінарної відповідальності. У разі відсутності належного реагування – до дисциплінарної відповідальності буде притягнуте керівництво обласної поліції.

Крім того, заступник Голови Національної поліції наголосив на важливості ініціювання зустрічей з громадами, а також на інформуванні керівників поліції про негідну поведінку, незаконні дії будь якого поліцейського. Водночас з боку керівного складу органів поліції повинна бути миттєва реакція на порушення підлеглих.


Нагадаємо, що раніше Голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив про те, що відомство перевірить всі факти негідної поведінки поліцейських поза службою.

Департамент комунікації Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux