Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Затримано підозрюваного у подвійному вбивстві літнього подружжя у Кременчуцькому районі: слідчі поліції Полтавщини встановлюють мотиви особливо тяжкого злочину
Опубліковано 24 жовтня 2022 року о 14:22

Як повідомив начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов, підозрюваного в умисному вбивстві 65-річних мешканців селища Градизьк Кременчуцького району затримано на Закарпатті, під час спроби виїхати за межі України. Фігуранта встановили працівники Управління карного розшуку поліції Полтавської області спільно з працівниками поліції Закарпатської області та прикордонниками.


Нагадаємо, тіла чоловіка та жінки зі слідами насильницької смерті виявили 22-го жовтня, близько 13:20, на території належного їм домогосподарства. До збору доказової бази, дослідження обставин злочину та встановлення особи підозрюваного були залучені слідчі Слідчого управління поліції Полтавщини, спеціалісти-криміналісти, оперативники регіонального Управління карного розшуку, працівники Кінологічного центру та Кременчуцького районного управління поліції.

Євген Рогачов, начальник поліції Полтавщини, повідомив: «На підставі здобутої під час проведення оперативно-розшукових та слідчих дій інформації, нам вдалося вийти на слід підозрюваного та реалізувати міжрегіональну операцію з його затримання. З цією метою були орієнтовані підрозділи поліції інших областей та Держприкордонслужби України. Завдяки злагодженій комунікації правоохоронних органів фігуранта оперативно затримали та доставили до Полтави. 

У вчиненні умисного вбивства пенсіонерів обґрунтовано підозрюється мешканець Кременчуцького району, 1989 року народження, нещодавно звільнений з колонії після відбування кримінального покарання за аналогічний злочин. За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, слідчі Слідчого управління поліції вручили чоловікові підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину та підготували клопотання щодо обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою».

У рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 2 статті 115 (Умисне вбивство двох осіб) Кримінального кодексу України, призначено ряд експертиз та здійснюються інші необхідні слідчі дії.

Довідково. Санкція статті, яку інкримінують фігуранту, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

(За інформацією Слідчого управління ГУНП)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux