Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Збір доказової бази злочинів військовослужбовців рф є важливим завданням для України – Ігор Клименко
Опубліковано 06 травня 2022 року о 11:58

Українські поліцейські  максимально ретельно збирають докази військових злочинів, вчинених російськими солдатами, аби всі суди могли повною мірою розглянути ці злочини та винести справедливий вердикт, на який очікує все світове співтовариство. А тепер їм допомагатимуть ще й литовські колеги. Про це сьогодні, 5 травня, повідомив Голова Національної поліції України під час  представлення  спільної групи розслідувачів із Литовської Республіки. Захід відбувся в Гостомелі, на місці знищення літака «Мрія».

Для допомоги поліцейським у розслідуванні воєнних злочинів, вчинених військовослужбовцями рф, в Україну прибула спеціальна група розслідувачів із Литовської Республіки. Кожен з іноземних правоохоронців – слідчий, криміналіст, судмедексперт, прокурор та вибухотехнік – на своїй ділянці роботи буде надавати допомогу профільним поліцейським підрозділам.

Глава Нацполіції наголосив, що українська поліція боролася з російськими окупантами з перших хвилин війни.

«Під бомбардуванням, під мінами, з небезпекою для життя українські поліцейські боролися. Ми разом із військовими підбивали танки, ми евакуювали громадян», - зазначив Ігор Клименко.

За його словами, наразі відбувається важлива процедура – це збір доказової бази військових злочинів, скоєних російськими окупантами на території Київської області. Всі докази будуть використані у судах різної інстанції - як українських, так і міжнародних.  

«Ми вітаємо і прокурорів, які сюди приїхали, і наших колег із поліції - вибухотехніків, слідчих, криміналістів, судмедекспертів - для того, щоб разом ми могли зробити свою велику справу», - зауважив Голова Нацполіції.

Головний комісар поліції Литовської Республіки Ренатас Пожела наголосив на важливості  командної роботи:

«Я приїхав разом із командою слідчих, експертів, прокурорів.  Наша команда є частиною великої слідчої команди – join investigation team. Ми разом з українцями, поляками ведемо кримінальну справу та досліджуємо war crime. Наша команда складається із семи людей. Вони працюватимуть на місцях подій, збиратимуть докази. Працюючи разом, ми будемо цю справу готувати для скерування до суду. Ми впевнені: винні будуть покарані».
Литовські колеги привезли з собою автомобілі з відповідним оснащенням, яке потрібне для роботи. Іноземні правоохоронці в Україні будуть працювати до повного завершення слідчих дій. Їхня ротація буде відбуватися кожні два тижні.

Ігор Клименко подякував колегам із Литви за підтримку і допомогу, яка надходила з перших днів війни, а також висловив сподівання на плідну співпрацю.


Управління комунікації

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux