Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Здійснили понад 300 виїздів на розмінування деокупованих територій: на Полтавщині відбувся брифінг з мінної безпеки
Опубліковано 21 червня 2023 року о 15:54

На брифінгу заступника начальника вибухотехнічної служби Головуправління Полтавській області Артема Бондаренка та начальника частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ГУ ДСНС області Максима Шаламовича говорили про вибухонебезпечні пастки, досвід розмінування звільнених територій та мінну безпеку.

Як повідомив заступник начальника вибухотехнічної служби Головуправління Полтавській області Артем Бондаренко, за півтора року повномасштабної агресії спеціалісти вибухотехнічної служби поліції Полтавщини залучалися до 300 виїздів на розмінування деокупованих територій у складі зведених загонів. Під час бойових виходів вибухотехніки поліції спільно зі спеціалістами Збройних Сил України, піротехнічних підрозділів ДСНС та Сил оборони знешкодили та знищили понад 400 тисяч боєприпасів та вибухових речовин. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник начальника вибухотехнічної служби Головуправління Полтавській області Артем Бондаренко.

Він також додав: 

«На території Полтавщини у 2023 році наші спеціалісти провели понад два десятки оглядів за фактами ракетно-бомбових атак та обстрілів БПЛА. А також здійснили близько 250 службових виїздів за фактами виявлення підозрілих предметів та вибухових матеріалів, перевірки об’єктів щодо загрози вибуху та інше. На території області цього року знищено понад сотню боєприпасів та їх частин, а також 40 піротехнічних засобів».

Окремо спеціалісти акцентували на заходах особистої безпеки, яких слід дотримуватися громадянам при виявленні вибухонебезпечних предметів. Також поліцейський підкреслив, що небезпеку можуть приховувати й звичайні, на перший погляд, речі. Вибухотехнік навів приклади замаскованих пасток, які правоохоронці виявляють на звільнених територіях Харківської та Херсонської областей. Так, серед вибухонебезпечних знахідок: іграшки, ноутбуки, флеш-накопичувачі, ручки, меблі та багато іншого.

Спікери закликали громадян утриматися від самостійних спроб знешкодити підозрілі предмети чи доторкнутися до них, навіть якщо це лише фрагменти. До небезпечних, зокрема, належать і частини безпілотних літальних апаратів. 

Експерт зазначив, що збиті ворожі дрони можуть вибухати як у повітрі, так і на землі. Тому смертельно небезпечно наближатися до них і намагатися взяти в руки.

Артем Бондаренко наголосив: 

«Не варто взагалі ризикувати й підходити до підозрілих предметів! Потрібно відійти та зателефонувати до поліції або ДСНС. Особиста безпека перш за все!»


Відділ комунікації поліції Полтавщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux