Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Зупинись. Подивись. Переходь: на Полтавщині поліцейські навчають школярів і педагогів правил безпеки
Опубліковано 28 листопада 2022 року о 15:47

Інформаційна кампанія «Будь помітним в темряві», яку поліція розпочала наприкінці жовтня цього року, після потужних обстрілів енергетичної інфраструктури України, не втрачає актуальності. Правоохоронці «не втомлюються» нагадувати про особисту безпеку та порядок дій в надзвичайних ситуаціях, а також про правила дорожнього руху та використання світловідбивних елементів (флікерів).


Минулого тижня на Миргородщині, у приміщенні будинку культури Білоцерківської територіальної громади, поліцейський офіцер громади Євгеній Фененко зустрівся зі школярами та вчителями місцевого ліцею. Обговорили Правила дорожнього руху, види дорожньої розмітки та знаків. Окремо зупинилися на питанні безпеки на дорозі в темну пору доби та варіантах світловідбивних елементів, які роблять пішоходів та велосипедистів помітними для водіїв транспортних засобів. 

Зокрема, Євгеній Фененко рекомендував дітям і дорослим використовувати одяг з різними елементами, що відбивають світло (стрічки, наліпки, жилети, брелоки та інші). Офіцер наголосив: «Головний принцип помітності в темряві – «чим більше флікерів, тим краще тебе бачитимуть».

Учасники зустрічі разом переглянули відео та вивели «формулу безпечної поведінки на дорозі». Основні поради від офіцера громади:

  1. Зупинись. Подивись. Переходь! Доведіть до автоматизму звичку дивитися в усіх напрямках, перш ніж переходити дорогу.
  2. Будь уважним. Слухай! Не завжди можна побачити автомобіль, адже він може бути за поворотом. Потрібно прислухатися та будь уважним, щоб завчасно відреагувати на наближення транспортного засобу.
  3. Не перебігай через дорогу! Водій може не встигнути вчасно зупинитися. Дорогу потрібно переходити у визначених місцях. Пішоходи повинні переходити проїзну частину по пішохідних переходах (зокрема підземних і наземних), а у разі їх відсутності – на перехрестях, по лініях тротуарів або узбіч.
  4. Будь прикладом для інших – дотримуйся правил дорожньої безпеки.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

(За інформацією Миргородського райвідділу поліції)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux