Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Дільничний офіцер поліції Полтавщини Олег Ковпак уже понад 19 років оберігає спокій громади, в якій народився
Опубліковано 16 червня 2023 року о 11:55

Майор поліції Олег Ковпак пишається тим, що працює на землі своїх пращурів. Його територія охоплює частину селища Котельва Полтавського району та село Більськ, відоме на весь світ унікальною історичною пам’яткою скіфського часу. Мова про Більське городище, розташоване на межі Полтавщини та Сумської області, що ототожнюється зі стародавнім містом Гелон.


«Я пишаюся тим, що корінний котелевець. Люблю свій край, його історію, культурну спадщину. Чого варте лише Більське городище – у моєму серці воно займає вагоме місце», – зізнається старший дільничний офіцер сектору поліцейської діяльності № 1 (смт Котельва) Полтавського райуправління поліції. 

Правоохоронець стверджує: те, що він місцевий допомагає йому в роботі. Адже знає свою територію, як «п’ять пальців». До того ж більшість людей довіряють його досвіду. 

Для Олега Петровича важливо, щоб люди шанували історію, поважали права інших та зважали на досвід минулих поколінь. Особливо, коли ворог робить чергові спроби знищити українську націю, «посіяти» у суспільстві розпач та недовіру до органів влади. 

Офіцера цінують і земляки, і керівництво сектору поліцейської діяльності. Начальник територіального органу поліції Андрій Аджубей, зауважує: 

«У нього за спиною уже 23 роки вислуги. Це не просто стаж – це постійна робота… Найскладніші справи я довіряю саме йому».

А щоденний перелік справ дільничного чималий… Серед них, зокрема, припинення правопорушень та розгляд звернень громадян, контроль за обігом  зброї, превентивна робота з домашніми кривдниками та особами, які перебувають на обліках Національної поліції, надання допомоги постраждалим від домашнього насильства та інше.

Повномасштабна війна рф проти України додала основних функцій чергування на блокпостах, забезпечення правопорядку під час комендантської години, допомогу внутрішньо переміщеним особам та виявлення пособників ворога.

Очільниця служби у справах дітей Котелевської селищної ради Тетяна Коваленко вдячна офіцерові за плідні партнерські стосунки, які під час війни лише зміцнилися. Вона наголошує: 

«Коли ми відвідуємо родини, які опинилися у складних життєвих обставинах, важливо що з нами присутній працівник поліції. Олег Петрович завжди чує наші проблеми та допомагає».

Не зважаючи на щоденне навантаження, ускладнене обставинами воєнного стану, Олег Ковпак завжди знаходить час та можливість для спілкування з мешканцями громади, службами та представниками органів місцевого самоврядування. 

Староста Більського старостинського округу Котелевської селищної ради Світлана Залізняк, яка співпрацює з дільничним офіцером вже понад 13 років, говорить: 

«З Олегом Петровичем приємно працювати! Він завжди на зв’язку – щоб не сталося у селі, він завжди у нас. Знає всіх жителів». 

А жителі, своєю чергою, добре знають дільничного і мають до нього довіру. І це підтверджують реальні факти. Так, завдяки тісній комунікації дільничного з населенням наприкінці лютого – початку березня 2022 року вдалося затримати групу осіб, які збирали інформацію для ворога про розташування блокпостів та позицій Збройних Сил України.

Олег Ковпак пригадує: 

«Коли ми забезпечували безпеку громадян на території, до мене надійшов дзвінок про підозрілих людей на автомобілі. Місцевим жителям вони відповідали, що хочуть допомогти нашим хлопцям… Ми з напарником, заручившись підтримкою іншого екіпажу та батальйону поліції особливого призначення, біля одного з магазинів Котельви виявили позашляховик BMW без номерних знаків з двома чоловіками та жінками».

У транспортному засобі правоохоронці знайшли зброю, вибухівку й десяток різних гаджетів, а в телефонних книгах мобільних пристроїв – чимало номерів російських операторів зв’язку. «Агентів» передали відповідним службам Сил оборони.

Попри серйозний підхід до кожної справи та багатий професійний досвід, Олег Ковпак насамперед для земляків та колег – патріот та чуйна людина, яка не обходить проблему, а завжди шукає розумний спосіб її розв’язання. І не дивно, адже для нього на першому місці права та інтереси людини. 

«Мені важливо щоб люди, які проживають на цій території, відчували себе у безпеці», – підкреслює дільничний офіцер.


Відділ комунікації поліції Полтавщини





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux