Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині поліцейські, освітяни та органи місцевого самоврядування обговорили механізм впровадження правових класів для дітей у громадах
Опубліковано 10 грудня 2021 року о 18:04

Поліцейські, представники влади, територіальних громад та освітяни Полтавщини за «круглим столом» обговорили можливість та механізму впровадження профорієнтаційних правових класів у навчальних закладах освіти. За основу взяли передовий досвід співпраці освітян, поліцейських та органів місцевого самоврядування Зіньківщини.  


В обласному управлінні поліції 10-го грудня відбувся «круглий стіл», на якому поліцейські, представники влади, територіальних громад та освітяни обговорили доцільність та перспективність реалізації проєкту створення правових класів у навчальних закладах освіти та поширення позитивного досвіду Зіньківщини й Кременчука у громадах Полтавської області. Захід приурочений до Всесвітнього дня прав людини.


Роман Ніколаєнко, начальник управління превентивної діяльності обласного управління поліції Полтавщини, повідомив: «Така ініціатива зумовлена тим, що нині потрібно якомога більше дітей залучити до правових класів, де б вони могли отримати потрібні знання, досвід, знайомство з правничими професіями і тим самим убезпечити їх від негативного впливу вулиці, сформувати навколо них безпечний простір».   


За словами Ірини Москаленко, начальниці відділу ювенальної превенції поліції Полтавщини, правовий клас у громаді – це модель організації системної роботи з учнями старших класів, спрямована на формування почуття патріотизму, підвищення правової обізнаності дітей, здійснення профорієнтаційної роботи та покращення взаємодії поліції з молоддю.  


Успішним досвідом із функціонування правових класів у територіальних громадах Зінькова, Гадяча, Кобеляк та Кременчука поділилися із присутніми депутат Полтавської обласної ради Олексій Матюшенко, начальник відділення поліції №4 (м. Зіньків) Сергій Джулай та директор Кременчуцького ліцею №25 “Гуманітарний колегіум” Тетяна Москалик.

Зокрема, Олексій Матюшенко детально ознайомив присутніх із тим, як йому вдалося втілити такий проєкт на Гадяччині. І що саме потрібно робити, аби досягти бажаних результатів в цьому напрямі.  


Присутній на «круглому столі» начальник Управління кадрового  забезпечення поліції Полтавщини, Денис Малишев, запевнив, що керівництво обласного Главку зацікавлено у співпраці із представниками громад, освітянами та владою щодо реалізації такого проєкту і висловив слова вдячності та підтримки ініціаторам заходу.

А Людмила Діброва, начальниця сектору організації відбору Управління кадрового забезпечення ГУНП в Полтавській області, наголосила на практичній цінності тісної комунікації поліції з учнями випускних класів. Вона зазначила: «Завдяки функціонуванню правових класів діти ближче знайомляться з роботою поліції, отримують базові знання із основ права, що, в свою чергу, допоможе їм у подальшому правильно визначитися із професією».  


Після активного обговорення та перегляду презентаційних відеороликів, учасники «круглого столу» домовилися про подальшу співпрацю та визначили основні кроки в реалізації даного проєкту на території Полтавської області.  

Відділ комунікації поліції Полтавської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux