Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З нагоди Міжнародного дня прав людини поліцейська-омбудсмен презентувала результати діяльності у сфері захисту прав та свобод громадян
Опубліковано 10 грудня 2021 року о 17:39

Сьогодні в Обласному управлінні поліції відбулась робоча зустріч уповноваженої з дотримання прав людини в діяльності поліції в Полтавській області з регіональним представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, працівниками поліції превенції та фахівцями громадських організацій. Поліцейська-омбудсмен підбила підсумки діяльності за 2021 рік щодо захисту прав людини під час отримання поліцейських послуг, а також у сфері забезпечення гендерної рівності.

Довідково. Управління дотримання прав людини діє в структурі Національної поліції України. Повноваження із реалізації державної політики у сфері дотримання прав людини в областях виконують представники Управління – поліцейські-омбудсмени. Питаннями дотримання прав людини в діяльності поліцейських Полтавщини опікується підполковник поліції Наталія Нечепуренко.

Регіональна омбудсменка зауважила, що здійснює контроль за належним та неухильним втіленням принципу дотримання прав людини працівниками поліції під час застосування поліцейських заходів; за належним виконанням своїх обов’язків окремими підрозділами поліції, які відповідають за дотримання прав затриманих та взятих під варту осіб під час їх перебування в місцях тимчасового тримання, охорони, конвоювання та виконання постанов суду про адміністративний арешт; щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, недопущення проявів дискримінації.

Окрім того, уповноважена супроводжує реалізацію в регіоні проєкту «Custody Records», призначеного для покращення стандартів захисту прав затриманих. Підполковник поліції пояснила: «Система відеонагляду «Custody Records» у поліцейських підрозділах передбачає цілодобову фіксацію всіх дій щодо затриманої особи чи будь-якого громадянина, який звертається до поліції».

Наталія Нечепуренко також координує процес впровадження політики безбар’єрності, що передбачає створення рівних можливостей для самореалізації кожної людини. І це стосується не тільки захисту порушених прав, але й відкритого доступу до отримання правоохоронних послуг. Поліцейська-омбудсмен зауважила, що особисто контролює процес облаштування підрозділів поліції паркувальними місцями для людей з інвалідністю, пандусами, кнопкою виклику чергового поліції на вхідних дверях, а також наявністю в чергових частинах кожного підрозділу контактів профільних організацій, які зможуть надати необхідну допомогу представникам різних соціальних груп.

Відділ комунікації поліції Полтавщина


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux