Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині поліція розпочала розслідування за фактом браконьєрства із застосуванням електроструму на Кам'янському водосховищі
Опубліковано 26 березня 2022 року о 11:38

Факт незаконної риболовлі на електровудку викрили інспектори Полтавського рибоохоронного патруля ввечері 25 березня, неподалік села Орлик Полтавського району, на Кам'янському водосховищі. Слідчі поліції вилучили моторний човен, на якому рибалили четверо полтавців, близько 40 кілограмів свіжовиловленої риби та заборонене знаряддя лову.

Слідчим підрозділом відділення поліції № 2 (м. Кобеляки) Полтавського районного управління поліції відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за частиною 2 статті 249 (незаконне зайняття рибним промислом, вчинене із застосуванням електроструму або іншим способом масового знищення риби) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов наголосив: «Під час війни, коли українські військові захищають країну, а правоохоронці працюють над виявленням пособників ворога, коригувальників вогню та мародерів, а також забезпечують безпеку населення, окремі мешканці області, замість надання допомоги своїй державі, знищують її природні ресурси. А деякі з них (як було на водоймі поблизу села Орлик) намагалися уникнути відповідальності за незаконну діяльність, прикриваючись адвокатським посвідченням.

Звертаю увагу прибічників незаконного рибного промислу! В умовах воєнного стану браконьєрство – це не тільки злочин проти довкілля, це – загроза для національної екологічної безпеки України. Реакція правоохоронних органів на такі факти буде принциповою та жорсткою (без жодних преференцій), в рамках чинного українського законодавства та з урахуванням вимог воєнного часу».

Довідково. За  незаконне зайняття рибним промислом, якщо воно вчинене із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за кримінальне правопорушення, частина 2 статті 249 Кримінального кодексу України передбачає штраф від 51 тисячі до 85 тисяч гривень або до 3 років обмеження чи позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

(за матеріалами Полтавського райуправління поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux