Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В умовах воєнного стану поліція Полтавщини закликає дорослих ретельніше контролювати дозвілля дітей
Опубліковано 26 березня 2022 року о 12:00

Для підтримки належного безпекового середовища в громадах, попередження вчинення правопорушень серед неповнолітніх, а також порушень у сфері обігу підакцизної продукції, поліція Полтавщини 24/7 здійснює превентивну роботу.


Зокрема, на Лубенщині Катерина Сорокотяга, начальниця сектору ювенальної превенції Лубенського райвідділу поліції,  Валентина Бурдим, інспекторка сектору ювенальної превенції та Аліна Зінченко, інспекторка відділу превенції, провели превентивні заходи в громаді задля недопущення фактів вживання неповнолітніми слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Поліцейські перевірили дозвілля молоді у парках, скверах та на спортивних майданчиках Лубенської тергромади, провели роз’яснювальні бесіди з підлітками щодо безпечної поведінки в умовах воєнного часу.

Поліцейські акцентували увагу дітей на тому, щоб вони не ігнорували сигнали «Тривога» та розповіли про юридичні наслідки за вчинення кримінальних чи адміністративних правопорушень.

Також поліцейські провели відповідну роботу серед продавців торгівельних закладів щодо виключення випадків продажу неповнолітнім слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів.


Шановні батьки та особи, що їх замінюють!

В умовах воєнного стану поліція Полтавщини закликає ретельніше контролювати дозвілля дітей. Роз’яснюйте їм інформацію про небезпеку, яку несе в собі алкоголь для здоров’я людини та постійно нагадуйте дітям про інші види загроз в умовах війни.

Шановні підприємці, продавці!

Нагадуємо, що за продаж неповнолітнім алкоголю, тютюнових виробів та електронних сигарет передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 6 800 до 13 600 гривень (стаття 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Окрім цього, суб’єкт господарювання за порушення вимог закону може бути позбавлений ліцензії на продаж підакцизних товарів. Та головне – продаючи алкоголь дітям ви наносите непоправну шкоду їх здоров’ю, наражаєте їх на небезпеку, оскільки в стані сп’яніння діти можуть неадекватно сприймати загрози воєнного часу, стати жертвами або учасниками злочинів. Будьте відповідальними й не порушуйте закон!

Відділ комунікації поліції Полтавської області
(За інформацією Лубенського райвідділу поліції)

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux