Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині поліцейські зупинили водія, який перевозив понад 500 кілограмів риби без документів
Опубліковано 13 квітня 2023 року о 12:24

На Полтавщині під час патрулювання Сулинського заказника та прилеглих територій Глобинської громади 12-го квітня, близько 10-ї години, поліцейські зупинили автомобіль «УАЗ», під керуванням місцевого водія, який перевозив понад 500 кг свіжовиловленої риби. Для встановлення обставин події та джерела походження риби, на місце події прибули працівники слідчо-оперативної групи поліції.

 

Дмитро Кисличенко, начальник сектору поліцейської діяльності на воді Кременчуцького райуправління поліції, зазначив: «Під час профілактичних заходів «Нерест 2023» працівники відділу поліції №1 Кременчуцького райуправління, спільно з працівниками сектору поліцейської діяльності на воді, в селі Опришки зупинили автомобіль «УАЗ», під керуванням мешканця смт Градизьк, 1990 року народження. Під час огляду автомобіля поліцейські виявили понад 500 кг риби зі слідами вічкування. Документи на даний вантаж у чоловіка були відсутні. До того ж даний громадянин вже не вперше потрапляє в поле зору правоохоронців за незаконне перевезення водних біоресурсів. За попередньою оцінкою працівників рибоохоронного патруля, завдані державі збитки становлять понад 1 мільйон гривень». 

На порушника складено адміністративний протокол за статтею 88-1 (Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного світу) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім цього, за даним фактом підрозділом дізнання відділу №1 Кременчуцького райуправління поліції (м. Глобине), під процесуальним керівництвом Глобинської окружної прокуратури, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України. Вилучена риба передана до рибоприймального пункту з подальшою реалізацією та перерахуванням коштів до державного бюджету України. Автомобіль вилучено слідчо-оперативною групою відділу №1 Кременчуцького райуправління поліції (м. Глобине). 

Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, З 1 квітня на водоймах Полтавщини діє весняно-літня заборона на вилов риби


Відділ комунікації поліції в Полтавській області

(За інформацією сектору поліцейської діяльності на воді м. Кременчук)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux