Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині запрацювала чергова поліцейська станція
Опубліковано 31 березня 2023 року о 16:50

Нову поліцейську станцію відкрили 31-го березня у селі Мачухи, Полтавського району. З умовами роботи поліцейського офіцера громади та матеріально-технічною базою станції особисто ознайомився начальник Головуправління поліції Полтавщини Євген Рогачов, начальник Полтавської районної військової Адміністрації Дмитро Романов, голова Мачухівської селищної ради Валерій Білокінь, журналісти та місцеві мешканці.


 

Під час вітального слова головний поліцейський області Євген Рогачов сказав: 

«Ідея проєкту «Поліцейський офіцер громади» полягає в тому, що офіцер громади 24/7 знаходиться на території обслуговування. І мешканці, які потребують допомоги поліції, можуть отримати її негайно, не очікуючи прибуття наряду поліції з райцентру. Дякую органам місцевого самоврядування та всім, хто долучився до реалізації цього проєкту, за підтримку й розуміння важливості створення належного безпекового простору для людей. Поліція змінюється! Поліція реформується! І сьогодні ми бачимо яскраве цьому підтвердження».

 

Поліцейська станція Мачухівської тергромади запрацювала в селі Мачухи, по вулиці Історична, 1. Правопорядок на території підтримує старший лейтенант поліції Віталій Терновий. Він обслуговує 27 населених пунктів з населенням у понад 8,2 тисячі громадян. Віднині у розпорядженні поліцейського офіцера громади є сучасне службове приміщення, відповідне технічне оснащення,  боді-камера, а також службовий позашляховик «Renault Duster», споряджений стандартним набором корисних інструментів та пристроїв, що можуть стати у нагоді у будь-якій ситуації. На території обслуговування вже встановлені та працюють понад 60 камер відеонагляду, які громада отримала на умовах співфінансування за підсумками обласного конкурсу «Безпечна громада». 

Голова Мачухівської селищної ради,  Валерій Білокінь, у своєму зверненні до присутніх на заході, зазначив: «Відкриття поліцейської станції в нашій громаді – це надзвичайно важлива та довгоочікувана подія для всіх нас. Ми приклали максимум зусиль, щоб в нашій громаді почав працювати поліцейський офіцер. Вдячний керівництву поліції Полтавської області та керівництву Полтавської військової адміністрації за всебічну допомогу у створенні станції. Запевняю, що ми разом із депутатським корпусом і всією громадою зробимо все можливе для того, щоб поліцейському офіцеру громади працювалося у нас комфортно».     

 

Після урочистого відкриття та ознайомлення з матеріально-технічним  оснащенням поліцейської станції, генерал поліції Євген Рогачов дав настанови офіцеру громади Віталію Терновому: успішно виконувати поставлені перед ним завдання, завжди бути у тісній комунікації з місцевим населенням, оперативно надавати допомогу всім, хто цього потребує, та прикладати максимум зусиль задля досягнення високого рівня довіри та поваги від людей.     

Нагадаємо, 25 липня 2022 року очільник обласної поліції Євген Рогачов та голова Мачухівської тергромади Валерій Білокінь підписали меморандум про співпрацю в рамках реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади». Тергромада анонсувала готовність відкрити для майбутнього офіцера поліцейську станцію та придбати службовий автомобіль. Окрім того, для підтримання правопорядку та оперативного реагування на події та кризові ситуації на території обслуговування правоохоронець використовуватиме можливості системи відеонагляду. 

Довідково. На даний час проєкт «Поліцейський офіцер громади» втілено у життя в 25 тергромадах області. На Полтавщині працюють 36 поліцейських офіцерів громад, на яких покладено функції дільничного та ювенального інспектора, спеціаліста з контролю за обігом зброї, патрульного поліцейського, експерта у сфері безпекових питань, а також (за необхідності) парамедика. Окрім того, в умовах воєнного стану офіцери виконують роль оборонців, допомагають з логістикою та гуманітарними питаннями. 


Відділ комунікації поліції в Полтавській області





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux