Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейський офіцер громади провів урок онлайн-безпеки для учнів Кибинської гімназії Миргородської міської ради
Опубліковано 28 жовтня 2023 року о 11:12

На уроці школярі отримали відповіді на запитання про булінг та кібербулінг, дізналися як захистити себе та особисту інформацію під час роботи в Інтернеті або при використанні мобільних застосунків, а також – як визначити контент, який містить булінг, як його видалити та куди звернутися по допомогу. Розібратися зі складною темою учням Кибинської гімназії допомагав поліцейський офіцер Миргородської громади Анатолій Веремчук.


На що звернув увагу поліцейський? Офіцер порадив уникати оприлюднення в Інтернеті персональної інформації: не розміщувати адресу електронної пошти, номер мобільного телефону, домашню адресу та особисті світлини (на яких діти, їх родина або друзі).

Анатолій Веремчук наголосив, що небажано відповідати на СПАМ, до якого зокрема відносяться листи «щастя» з різною пропагандою або ті, що розсилаються одночасно багатьом користувачам. Вони можуть містити комп'ютерні віруси для їх початкового поширення або збору інформації про вас (наприклад, ваших e-mail адрес та ваших знайомих тощо).

Окрім того, офіцер пояснив, що цькування із застосуванням цифрових технологій називається кібербулінг. Такий булінг може відбуватися в соціальних мережах, в месенджерах, на ігрових платформах та в Інтернет-листуванні. Як розпізнати кібербулінг? Зазвичай булять шляхом поширення неправдивих чуток або фотографій, які компрометують дитину; повідомлень або погроз, які ображають когось або можуть завдати комусь шкоди.

Правоохоронець застеріг, що віртуальні знайомі можуть бути не тими, за кого себе видають, та порадив відмовлятися від зустрічей в реальному житті з людьми, знайомство з якими відбулося в Інтернеті. 

(!) Також поліцейський акцентував на неухильному дотримуванні правил дорожнього руху та пожежної безпеки.

Порада від поліції Полтавщини! Нагадайте дітям, що небезпечно приховувати від дорослих реальну проблему! Дуже важливо вчасно сказати про те, що хтось образив або намагається це зробити шляхом поширення неправдивої або ганебної інформації (у тому числі світлин)!

Відділ комунікації поліції Полтавщини

(За матеріалами Миргородського райвідділу поліції)

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux