Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Котелевській громаді відбулася нарада з питань протидії насильству
Опубліковано 28 грудня 2022 року о 10:40

Представники територіального підрозділу поліції, Котелевської міської ради та Центру соціальних служб проаналізували статистику домашнього насильства в громаді, обговорили механізм ефективної комунікації профільних служб, а також програми соціальної та правової підтримки для родин, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Робоча зустріч відбулася у секторі поліцейської діяльності №1 (Котельва) Полтавського районного управління поліції. В обговоренні питань у сфері протидії насильству взяли участь начальник сектору поліцейської діяльності Андрій Аджубей, завідувач денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства Неля Батула, начальник відділу соціального захисту та надання соціальних послуг виконавчого комітету Котелевської міської ради Олена Гарькавенко, головний спеціаліст служби у справах дітей Котелевської міської ради Марина Лоханчук та директор комунального закладу «Центр соціальних служб» Сергій Салівон.

Як повідомив підполковник поліції Андрій Аджубей, протягом 2022 року на території Котелевщини зареєстровано близько 40 фактів домашнього насильства. Відносно порушників складено 60 адміністративних протоколів. Чотирьох осіб притягнуто до кримінальної відповідальності. 

Він також зазначив, що спільно зі службою у справах дітей і центром сім'ї та молоді Котелевської селищної ради, поліцейські протягом цього року відвідали понад 70 родин, які опинилися у складних життєвих обставинах. 

Начальник сектору поліцейської діяльності наголосив: 

«Ключова мета наради полягає у налагодженні максимально дієвої комунікації між службами та органами влади у сфері протидії насильству та впровадження культурно-освітніх і мистецьких проєктів з максимальним залученням до програм розвитку та соціальної підтримки родин, які опинилися у складних життєвих обставинах».  

Шановні громадяни! Якщо ви постраждали від насильства або вам відома інформація про особу, відносно якої вчиняється насильство, не зволікайте та інформуйте поліцію за номером 102. Або телефонуйте на безплатну Національну «Гарячу лінію» з протидії домашньому насильству: 0 800 500 335 чи на короткий номер 116-123, 15-47. 

Також можете скористатись поліцейським чат-ботом #ДійПротиНасильства (@police_helpbot), який надасть максимально вичерпну інформацію про домашнє насильство, підтримку та допомогу в цьому питанні.

Відділ комунікації поліції Полтавщини 

(За інформацією Полтавського районного управління поліції)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux