Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Кременчуці ведуться обговорення щодо можливості впровадження проєкту «Поліцейський офіцер громади» – про це повідомив Євген Рогачов на пресконференції
Опубліковано 27 січня 2022 року о 16:23

Міська влада Кременчука розглядає можливість реалізації проєкту Національної поліції «Поліцейський офіцер громади», що вже довів свою ефективність на практиці у 22 громадах Полтавщини. Про це, а також про інші цифрові продукти та інноваційні проєкти, що поступово впроваджуються на території області у сфері захисту прав людини та забезпечення правопорядку, повідомив очільник поліції Полтавщини Євген Рогачов сьогодні, 27 січня, представникам засобів масмедіа Кременчука та Кременчуцького району під час пресконференції.

Головний поліцейський області акцентував на важливих правових темах та рішеннях, що були ухвалені за конкретними фактами, а також озвучив важливі напрями в діяльності поліції. У кейсі пріоритетних завдань, на яких зробив наголос Євген Рогачов: протидія шахрайствам (зокрема, проведення масштабної інформаційної кампанії в різних населених пунктах області); запобігання наркозлочинності (викриття закладників, дилерів, максимальне залучення громадськості до інформування про відомі факти через чат-бот «СтопНаркотик»); викриття фактів нецільового використання бюджетних коштів та злочинів у сфері господарської діяльності.

Серед ключових проєктів з високим рейтингом довіри, про впровадження яких розповів Євген Рогачов, – «Поліцейський офіцер громади». Він  зауважив: «Ми продовжуємо працювати над максимальним втіленням у життя проєкту «Поліцейський офіцер громади». Зокрема, можливість його впровадження зараз обговорюється і з міською владою Кременчука. Сьогодні ми можемо говорити про дійсно позитивні результати: довіра до офіцера в громадах є значно більшою, також є тісна комунікація з органами місцевого самоврядування».

З-поміж інноваційних проєктів Національної поліції, принцип роботи яких пояснив начальник обласного Главку: система електронного обліку й відеофіксації «Custody Records» та «Фронт-офіс». Євген Рогачов анонсував запуск найближчим часом системи Custody Records в Ізоляторі тимчасового тримання №8, що у місті Горішні Плавні, а також – появу вже у цьому році першого фронт-офісу у Кременчуцькому райуправлінні поліції.

Також обговорили умови участі мешканців населених пунктів в проєкті "Чужинець в громаді". Нагадаємо, його завдання – залучити людей з активною громадянською позицією до співпраці з поліцією, використовуючи можливості Інтернет-технологій.

Для комунікації з активістами, підприємцями та органами місцевого самоврядування офіцери громад створили спеціальні групи в Telegram. Учасники груп викладають в чат інформацію про події, підозрілих осіб, транспортні засоби, шахрайства та інше. Адміністратор групи (тобто поліцейський) аналізує відомості та приймає рішення щодо кожної ситуації в межах Закону.

Узагальнивши результати зустрічі, Євген Рогачов подякував журналістам за співпрацю та підкреслив важливість взаємодії поліції із ЗМІ (зокрема, у форматі відкритого діалогу) щодо вчасного та об’єктивного інформування громадськості про стан правопорядку, а також про події, що мають суспільно важливе значення. Очільник  обласної поліції запевнив, що заплановані брифінги та пресконференції керівництва Кременчуцького райуправління відбудуться, навіть в умовах пандемії: з дотриманням карантинних заходів, на Інтернет-платформах.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux