Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Лубенській громаді Полтавщини відкрили нову поліцейську станцію
Опубліковано 21 серпня 2024 року о 15:48

Поліцейську станцію відкрили 21-го серпня у селі Засулля Лубенської територіальної громади Полтавщини. Правопорядок та публічну безпеку на території підтримує поліцейський офіцер громади капітан поліції Руслан Самозвон. Він обслуговує частину Лубенської тергромади, яка охоплює два населені пункти Засулля та Солониця із населенням майже шість тисяч осіб.У відкритті поліцейської станції взяли участь Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, староста Засульського старостату Сергій Бойко, начальник Управління превентивної діяльності поліції Полтавщини Роман Ніколаєнко, керівниця сектору взаємодії з громадами обласної поліції Ольга Берестова та начальник Лубенського райвідділу поліції Євгеній Карпець. 

Начальник Управління превентивної діяльності Головуправління поліції Полтавщини Роман Ніколаєнко зазначив: 

«Руслан Самозвон - один із найдосвідченіших офіцерів громад. Він вже показав свою результативність і надіюся, що мешканці громади найближчим часом уже відчують переваги постійної присутності офіцера на території обслуговування». 

Під час відкриття станції Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко вручив поліцейському ключі від службового автомобіля «Renault Duster», який придбали за кошти громади. Посадовець подякував офіцеру за сумлінну службу та вручив Почесну грамоту Лубенського міського голови.

За словами Ольги Берестової, керівниці сектору взаємодії з громадами обласної поліції, Руслан Самозвон добре знає специфіку населених пунктів громади. Офіцер громади дбає про безпеку місцевих жителів та пліч-о-пліч з органами місцевого самоврядування працює над створенням комфортного правового середовища. Зокрема, він активно комунікує з молоддю, проводить профілактичні зустрічі з учнями місцевих шкіл, під час яких навчає молодь важливих правил безпеки. За ініціативи поліцейського офіцера Руслана Самозвона наприкінці навчального року проведено конкурс дитячого малюнку «Безпечне дитинство з поліцейським офіцером громади», в якому взяли участь майже 90 дітей. Крім цього, поліцейський підтримав ініціативи місцевої громади з озеленення подвір’я Засульського ліцею. Також він спільно з працівниками Лубенського територіального центру соціального обслуговування постійно проводить профілактичну роботу серед людей літнього віку з недопущення скоєння відносно них шахрайств та інших протиправних дій. В громаді активно проводиться профілактична робота з протидії випалювання сухої рослинності, дотримання правил благоустрою.

Довідково. На даний час на Полтавщині діють 39 поліцейських станцій, на яких працюють обрані громадою офіцери. Загалом в області працюють 47 поліцейських офіцерів громад. Вони виконують превентивні функції, здійснюють контроль за обігом зброї та дотриманням правил дорожнього руху, а також консультують органи місцевого самоврядування та мешканців громади у сфері безпекових питань. Окрім того, в умовах воєнного стану офіцери виконують роль оборонців, допомагають з гуманітарною логістикою та постійно перебувають у комунікації з людьми.


Відділ комунікації поліції в Полтавській області

(За інформацією Лубенського райвідділу поліції)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux